Binnenkort

Opera Zuid op tournee met Die Zauberflöte

Opera Zuid presenteert vanaf 2 maart Mozarts geliefde opera Die Zauberflöte. Bruno Berger-Gorski doet de regie, Per-Otto Johansson staat op de bok. Solisten zijn onder andere Elmar Gilbertsson en Aylin Sezer.

Die Zauberflöte is één van de geliefdste opera’s van Mozart, niet in het minst door een aantal beroemde aria’s, zoals de aria van de Koningin van de Nacht. Het verhaal telt een prins en een prinses, een vogelvanger, een wijze priester en een kwade koningin. Een ‘zauberoper’ pur sang.

Opera Zuid geeft het werk in samenwerking met het Nationaaltheater Brno een nieuwe productie, geënsceneerd door Bruno Berger-Gorski. De Duitse regisseur was al meerdere malen te gast bij het Limburgse gezelschap. Zo regisseerde hij La fille du régiment in seizoen 2008/2009 en Hänsel und Gretel in seizoen 2009/2010.

Ook dirigent Per-Otto Johansson is bekend bij Opera Zuid. Hij stond bijvoorbeeld op de bok bij Faust in november 2009. In Die Zauberflöte staat hij voor het Limburgs Symfonie Orkest en het koor van het Conservatorium Maastricht.

De cast bestaat uit veel jonge zangers. Aylin Sezer zingt de rol van Pamino en Elmar Gilbertsson vertolkt haar geliefde Tamino. Christina Rümann is de Koningin van de Nacht en Andreas Mitschke speelt Sarastro.

Martijn Sanders (vaak bij Opera Zuid te gast) vertolkt Papageno en Saskia Voorbach treedt op als Papagena. Ook zijn er optredens van Fenna Ograjensek, Marjolein Bonnema, Marieke Koster, Mark Omvlee, Marcel van Dieren en anderen.

Die Zauberflöte gaat op vrijdag 2 maart in première in het Theater aan het Vrijthof in Maastricht. Na een tweede voorstelling in Maastricht gaat Opera Zuid op tournee langs elf theaters.

Zie voor meer informatie de website van Opera Zuid.

Vorig artikel

Mooie treurigheid met Barbara Hannigan

Volgend artikel

Matinee presenteert seizoen 2012/2013

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.

3Reacties

 1. P.H. Ras
  26 februari 2012 at 18:42

  Die Zauberflöte is één van de geliefdste opera’s van Mozart, niet in het minst door een aantal beroemde aria’s, zoals de aria van de Koningin van de Nacht.

  Beste Jordi,
  ‘niet in het minst’ betekent: ‘helemaal niet’ , dus het tegendeel van wat U bedoelt. Maak ervan: ‘Niet het minst’.
  Vr groet,
  Ras

 2. Anton
  26 februari 2012 at 22:05

  @PH Ras: die moet ik ook onthouden, die wordt volgens mij ontzettend vaak verkeerd gebruikt

 3. L.
  5 maart 2012 at 09:12

  De recensie vanochtend in dagblad de limburger gelezen. Het zal vast wel kloppen wat deze meneer vertelt, maar, ik ben er geweest, en ik heb genoten! Prachtig stuk en aan te bevelen om te gaan zien.
  De voorstelling duurt bijna 3 uur en ik hou niet van zo’n lange zit. Maar hier, bij deze muziek, dit spel, vliegt de tijd en beleef je mee. Niks lange zit, heerlijk!