Binnenkort

Barihunk Imbrailo geeft recital in Kleine Zaal

Jacques Imbrailo, volgens The Times ’the hottest young baritone’, komt dinsdag 3 april naar het Concertgebouw voor een liedrecital. Samen met pianist Alisdair Hogarth brengt hij een programma ‘voor echte avonturiers’.

Jacques Imbrailo (foto: Suzy Bernstein).

De Zuid-Afrikaanse bariton Imbrailo won de publieksprijs op het gerenommeerde Cardiff Singer of the World, volgde de jonge artiestenopleiding van het Royal Opera House in Londen en debuteerde de afgelopen seizoen op grote operatonelen als die van Londen en Glyndebourne.

In Amsterdam oogstte hij roem en bekendheid als Billy Budd in de gelijknamige opera van Britten, in maart 2011. Volgende week is hij terug in de hoofdstad om in de Kleine Zaal van het Concertgebouw een liedrecital te geven.

Het Concertgebouw noemt zijn optreden een ‘recital voor echte avonturiers’. Imbrailo zingt Songs of Travel van Vaughan Williams, verscheidene liederen van Richard Strauss, werk van de hedendaagse componist Stephen Hough en liederen uit de cyclus A Shropshire lad van George Buttersworth.

De bariton wordt begeleid door de jonge pianist Alisdair Hogarth. De twee kennen elkaar van het vocale ensemble The Prince Consort (vijf zangers en een pianist), dat geregeld op tournee is met liedprogramma’s en ook cd’s uitbrengt.

Het recital van Imbrailo en Hogarth begint om 20.15 uur. Zie voor meer informatie de website van het Concertgebouw.

Vorig artikel

Scala aan sterren in Londens operaseizoen

Volgend artikel

Lehnhoffs Salome nagelt je aan de grond

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.

1 Reactie

  1. Gerard
    31 maart 2012 at 21:20

    Hoe heter hoe beter?