Binnenkort

Beijing Opera School bezoekt Muziektheater

Studenten en docenten van de Beijing Opera School komen op 15, 17 en 18 mei naar Het Muziektheater in Amsterdam om Aan de waterkant op te voeren, een opera die gebaseerd is op een klassieke Chinese roman. Patrick Sommier regisseert de voorstelling.

Beijing Opera School (foto: Vincent Pontet / WikiSpectacle).

De Franse regisseur Patrick Sommier ging in 2008 naar China om deze productie met de Beijing Opera School te maken. Het Muziektheater en De Nederlandse Opera halen de creatie gezamenlijk naar Amsterdam.

Aan de waterkant is één van de vier grote klassieke Chinese romans. Het gaat over 108 rebellen die het Hemelse Keizerrijk op zijn grondvesten hebben doen schudden. De opera die Sommier en de School ervan gemaakt hebben, is zowel gebaseerd op het boek als op de verhalen over de Beijing Opera School zelf.

De voorstelling is ’totaaltheater avant la lettre’, aldus Het Muziektheater. Het combineert zingen, praten, dans, mime, acrobatiek en vechtkunst. Allemaal takken van sport die de studenten van de Beijing Opera School tijdens hun educatie aangeleerd krijgen.

De uitvoerenden worden begeleid door negen docenten van de School. Marc van Warmerdam zorgt als verteller dat het spektakel toegankelijk wordt voor hedendaags, Nederlands publiek.

Aan de waterkant gaat op 15 mei in première en wordt daarna nog twee keer opgevoerd. Zie voor meer informatie de website van Het Muziektheater.

Hieronder de trailer:

Vorig artikel

Hoofdredactioneel: Lege hoofden

Volgend artikel

Dessau trapt Ring af met veel Nederlanders

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.