BinnenkortBuitenlands nieuwsNieuws

Dessau trapt Ring af met veel Nederlanders

Het Anhaltisches Theater Dessau begint zaterdag 12 mei aan zijn eerste complete Ring des Nibelungen sinds een halve eeuw met een productie van Götterdämmerung. De Nederlandse inbreng is groot, met Antony Hermus op de bok en drie Nederlandse solisten.

Het operahuis uit Dessau wil zijn reputatie van ‘Bayreuth des Nordens’ verstevigen door over enkele jaren verspreid de gehele Ring des Nibelungen van Richard Wagner te produceren. En wel in omgekeerde volgorde, zoals Wagner ook het libretto schreef.

Zaterdag staat de première van Götterdämmerung op het programma. In 2013 volgt Siegfried, het jaar erop Die Walküre en in 2015 Das Rheingold plus de gehele cyclus. De opvoering van de gehele Ring valt samen met het International Wagner Congress dat dat jaar in Dessau wordt gehouden.

De regie komt van André Bücker en de muzikale leiding is in handen van de Nederlandse dirigent Antony Hermus, de Generalmusikdirektor in Dessau. Hij leidt een cast met maar liefst drie Nederlandse zangers. Arnold Bezuyen is te horen als Siegfried, Angelina Ruzzafante zingt Gutrune en Nico Wouterse vertolkt Alberich.

Andere rollen zijn er voor onder andere Ulf Paulsen (Gunther), Stephan Klemm (Hagen), Iordanka Derilova (Brünnhilde) en Rita Kapfhammer (Waltraute).

Zie voor meer informatie de speciale Ring-website van het Anhaltisches Theater Dessau.

Vorig artikel

Beijing Opera School bezoekt Muziektheater

Volgend artikel

R'dams Opera Koor geeft Voorjaarsconcert

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.

1 Reactie

  1. Ben Siebers
    10 mei 2012 at 06:39

    Vanaf zaterdag 12 mei a.s. wordt de complete ring in Detmold opgevoerd. Zaterdag Das Rheingold, zondag Die Walküre, donderdag Siegfried en zondag Götterdämmerung. Ik ben er bij!