Nieuws

Nieuwe naam Kameroperahuis: KASKO

Het Kameroperahuis in Zwolle heeft zijn naam veranderd in KASKO, met als ondertitel: Huis voor muziektheater. De naam werd op vrijdag 21 februari gepresenteerd tijdens de muziektheaterroute SPRUIT in Schouwburg Odeon.

Het Kameroperahuis heeft zijn activiteiten de afgelopen jaren zodanig uitgebreid dat het toe was aan een nieuwe naam, die de lading beter dekt. Onder de naam KASKO richt de organisatie zich op de ontwikkeling van jonge muziektheatermakers en op de kwaliteit en vernieuwing van het genre.

‘We begeleiden jonge kunstenaars in een meerjarig persoonlijk ontwikkeltraject’, licht directeur Karin Netten toe. ‘Om hun eigen visie de ruimte te geven, kleuren we als huis mee met de artistieke signatuur van onze makers. Daarbij bepalen de makers de richting: KASKO is als een gastvrije open ruimte, met volop plaats voor groei en ontwikkeling.’

KASKO begeleidt niet alleen regisseurs, maar ook componisten, schrijvers, vormgevers, kostuumsontwerpers, musici en zangers. Op dit moment volgen dertien jonge makers een driejarig ontwikkelingstraject bij KASKO.

Zie voor meer informatie www.kasko.nl.

Vorig artikel

Cité de l’Opera: Thomas, Thomas en Sean

Volgend artikel

Magistrale Frau ohne Schatten bij RPhO

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.