Binnenkort

Urmana zingt Tosca in ZaterdagMatinee

De NTR ZaterdagMatinee brengt op zaterdag 19 mei Puccini’s geliefde opera Tosca. De bekende sopraan Violeta Urmana vertolkt de titelrol. Pinchas Steinberg staat voor het Radio Filharmonisch Orkest en het Groot Omroepkoor.

Violeta Urmana (foto: Christine Schneider).

,,Tosca bevat een naturalistische directheid en rauwheid die nieuw was voor die tijd”, beschrijft de ZaterdagMatinee. ,,Giacomo Puccini zou er school mee maken.” En inderdaad. Tosca is één van de bekende opera’s uit de school van het verismo. En meer nog: één van de bekendste opera’s in het algemeen.

De ZaterdagMatinee sluit zijn Operaserie van dit seizoen af met een concertante opvoering van de opera. De cast onder Pinchas Steinberg wordt aangevoerd door Violeta Urmana, een dramatische mezzosopraan die vanaf 2002 op het dramatische sopraanrepertoire overstapte.

Naast Urmana is Giorgio Berrugi te horen als Cavaradossi, de schilderende geliefde van Tosca. Hij valt in voor Fabio Sartori. Ook invallend is bariton Paolo Gavanelli als Scarpia. Hij zingt in plaats van Roberto Frontali.

Andere optredens zijn er van onder andere Roberto Tagliavini als Cesare Angelotti, Luca Casalin als Spoletta en Matteo Ferrara als Sagrestano.

De uitvoering van Tosca begint om 13.00 in de Grote Zaal van het Concertgebouw. Radio 4 zendt de opera rechtstreeks uit. Zie voor meer informatie de website van de ZaterdagMatinee.

Vorig artikel

Op en top Schotse Lucia bij Reisopera

Volgend artikel

Holland Opera giet Dido in ongepaste mal

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.

1 Reactie

  1. JvdBee
    14 mei 2012 at 18:41

    Fijn dat iemand van de statuur van Gavanelli wil invallen in de matinee. Zijn vorige optredens in de matinee waren erg fijn.