Home » Binnenkort, Nieuws

Facebookopera over Giovanni in de maak

17 mei 2012 Geen reacties

In aanloop naar een speelreeks van Don Giovanni in het najaar gaat OPERA2DAY een ‘facebookopera’ maken rond het illustere personage van Mozart. Op het sociale medium wordt het verhaal op interactieve wijze tot leven gewekt. Het project wordt op 29 mei gelanceerd onder toeziend oog van prinses Máxima.

In september en oktober brengt OPERA2DAY in coproductie met het Argentijnse gezelschap Juventus Lyrica een scenische productie van Don Giovanni in theaters in Argentinië en Nederland. De cast komt uit het Zuid-Amerikaanse land, het orkest wordt door OPERA2DAY samengebracht.

Volgens het gezelschap is het voor het eerst dat Don Giovanni met authentieke begeleiding te horen is in Nederland, met uitzondering van een semiscenische uitvoering in het Concertgebouw in de jaren ’90.

Als opmaat voor de voorstellingen gaat OPERA2DAY een facebookopera rond Mozarts werk maken. ,,Het ‘register van liefjes’ van Don Giovanni dat in de opera wordt bijgehouden, wordt in 2012 uitgebreid via Facebook”, schrijft het gezelschap. ,,Daar kun je vriend worden van Don Giovanni en wordt met teksten, beelden en multimedia tot en met september de voorgeschiedenis van de opera tot leven gebracht, geplaatst in deze tijd.”

De opera en facebookopera krijgen op 29 mei een proloog in het Haags Montessori Lyceum. Daar wordt in aanwezigheid van prinses Máxima een speciale voorstelling opgevoerd, als inleiding op het project en start van de facebookopera. 180 leerlingen van de school werken eraan mee. In totaal doen 400 leerlingen mee aan een educatieprogramma dat hen voorbereidt op een bezoek aan de opera in september.

Zie voor meer informatie de website van OPERA2DAY of wordt vriend van Don Giovanni op Facebook.

door

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.