Binnenkort

Farnace krijgt Nederlandse première

De NTR ZaterdagMatinee geeft Vivaldi’s opera Farnace op zaterdag 2 juni zijn Nederlandse première. Diego Fasolis leidt met zijn ensemble I Barocchisti, de cast bevat diverse grote barokzangers.

Vivica Genaux vertolkt één van de hoofdrollen (foto: Harry Heleotis).

De ZaterdagMatinee heeft Antonio Vivaldi flink op de kaart gezet de afgelopen seizoenen. De concertserie van de NTR programmeerde onder meer de Nederlandse premières van Orlando furioso (2008) en Juditha triumphans (2009).

Dit seizoen volgt de eerst Nederlandse opvoering van Farnace, volgens sommigen de meest aangrijpende opera die Vivaldi heeft geschreven. De Venetiaanse schrijver Antonio Conti schreef na de première in 1727 over ‘tedere en sublieme muziek’.

Het is aan Diego Fasolis en zijn authentieke barokformatie I Barocchisti om dat succes van de wereldpremière zaterdag te herhalen in Nederland. Zij begeleiden een cast met grote namen als Max Emanuel Cencic (countertenor), Sara Mingardo (alt), Vivica Genaux (sopraan) en Daniel Behle (tenor).

De Matinee begint om 13.00 uur en wordt live uitgezonden op Radio 4. Zie voor meer informatie de website van de ZaterdagMatinee.

Vorig artikel

Operadagen Rotterdam 2012 – Dag 4

Volgend artikel

Rusalka overtuigt onder de blote hemel

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.