BinnenkortNieuws

Engeltjes zingt Vivaldi en Hasse in Muziekgebouw

Countertenor Maarten Engeltjes en zijn ensemble PRJCT Amsterdam brengen op vrijdag 16 oktober tweemaal een concertprogramma in het Muziekgebouw aan ’t IJ in Amsterdam. Ze brengen repertoire van Vivaldi en Hasse.

Maarten Engeltjes. (© Marco Borggreve)

Maarten Engeltjes is een veelgevraagde countertenor. Afgelopen seizoen was hij ‘Zielsverwant’ van het Muziekgebouw en trad hij meermaals op met PRJCT Amsterdam. Dit seizoen keert hij terug met bekende en minder bekende barokmuziek.

Het accent ligt op het oeuvre van Antonio Vivaldi, met drie van zijn werken: Filiae Maestae Jerusalem, het Concerto ripieno en het Stabat Mater. Die laatste compositie is één van de bekendste werken van Vivaldi. ‘In zijn zetting van deze beroemde tekst verwerkte Vivaldi de mooiste melodieën en sequensen, melodische herhalingen die typisch zijn voor Vivaldi’s stijl.’

Van Johann Adolf Hasse klinkt het Salve Regina in A, door het Muziekgebouw omschreven als ‘glorieus’ en ‘hartverscheurend’.

De concerten beginnen om 18.30 en 21.00 uur en duren een uur. Zie voor meer informatie de website van het Muziekgebouw aan ’t IJ.

Vorig artikel

DNO herneemt peuteropera Kriebel

Volgend artikel

Opera in de media: week 42 van 2020

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.