Binnenkort

Padmore zingt Schubert in de Kleine Zaal

Eerder dit seizoen zong hij het Mozart-requiem in het Concertgebouw, nu keert tenor Mark Padmore terug in Amsterdam voor een liedrecital in de Kleine Zaal. Hij zingt op dinsdag 5 juni liederen van Franz Schubert.

Mark Padmore (foto: Marco Borggreve).

Volgens het Concertgebouw zijn er maar weinig zangers die zich ‘zo kunnen vereenzelvigen met de romantische dichters en het romantische gevoel van verlangen zo in een enkele stembuiging kunnen uitdrukken’ als Mark Padmore. Dat is dan ook wat de tenor dinsdag hoopt te doen als hij divers Schubert-repertoire ten gehore brengt.

Op zijn lessenaar staat onder meer Schwanengesang, een cyclus van veertien liederen die Schubert vlak voor zijn dood in 1828 componeerde. Padmore combineert de verzameling met zeven andere liederen van de Oostenrijkse componist.

De tenor wordt begeleid door Paul Lewis, een gerenommeerd pianist die zowel soleert als begeleidt, en verder de artistieke leiding van een kamermuziekfestival in Engeland in handen heeft.

Het recital begint om 20.15 uur. Zie voor meer informatie de website van het Concertgebouw.

Vorig artikel

Don Pasquale bezoekt kasteel Nederhorst

Volgend artikel

Operadagen Rotterdam 2012 – Dag 6

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.