Binnenkort

Don Pasquale bezoekt kasteel Nederhorst

Het Opera Festival in de kasteeltuin van De Nederhorst brengt dit jaar Donizetti’s komedie Don Pasquale op de planken. De opera wordt uitgevoerd door Camerata Amsterdam en geregisseerd door Elsina Jansen.

Stichting Opera op de Nederhorst bracht vorig jaar voor het eerst een opera in de tuin van het kasteel De Nederhorst, in Nederhorst den Berg. Die productie, De Zijden Ladder, was een succes en wordt dit jaar vervolgd met Don Pasquale van Donizetti.

Dirigent Jeroen Weierink verzorgt samen met zijn orkest Camerata Amsterdam de begeleiding. Elsina Jansen regisseert de opera, die in het Nederlands gezongen wordt. Het gezelschap belooft een voorstelling vol ‘spitsvondigheid, spannende wendingen en humor’.

Harald Quaaden zingt Ernesto en Nienke Otten vertolkt de vrouwelijke hoofdrol, Norina. Jan Willem Baljet is van de partij als Don Pasquale en Willem de Vries vertolkt Doctor Malatesta.

Don Pasquale wordt op 8, 9 en 10 juni opgevoerd om 20.30 uur. Zie voor alle informatie de website van Opera Nederhorst.

Vorig artikel

Philips Symfonieorkest zoekt solisten

Volgend artikel

Padmore zingt Schubert in de Kleine Zaal

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.