Binnenkort

Holl en Stotijn soleren op Delfts festival

Vanaf 3 augustus staat Delft weer in het teken van het Delft Chamber Music Festival. Ieder jaar heeft het festival een thema, dit jaar is dat ‘Op Reis’. Naast instrumentale muziek en verhalen is er ook vocale muziek te horen, van onder andere Robert Holl en Christianne Stotijn.

Concert tijdens een eerdere editie van Delft Chamber Music Festival (foto: Thijs Tuurenhout).

Artistiek leider Liza Ferschtman heeft voor het festival veel collega-musici uitgenodigd. Zij zijn vanwege hun beroep vaak al wereldreizigers. Thema-onderdelen van het programma hebben namen als ‘Schrijvend onderweg’, ‘Oriënt Express’, ‘Exotica’ en ‘Heimwee’.

Naast de officiële concerten in de Van der Mandelezaal van Museum het Prinsenhof (waarvan er dit jaar drie gratis toegankelijk zijn) heeft het festival ook voor kinderen wat te bieden. In het museum Lamberts van Meerten staat een muzikale vertelvoorstelling voor kinderen (5-9 jaar) geprogrammeerd over reizen in de muziek.

Bijzonder is de deelname van Robert Holl aan het programma. De bas heeft sinds begin dit jaar niet opgetreden wegens ziekte. Hij staat nu samen met anderen in het programma van het Delft Chamber Music Festival en zal in december weer een solo-recital geven in het Amsterdamse Concertgebouw.

Christianne Stotijn zal een complete liederenavond verzorgen en Joshua Ellicott, die in 2006 het Internationaal Vocalisten Concours in Den Bosch won, treedt solo op en zal meewerken aan verschillende concerten.

In de programma’s worden instrumentale en vocale elementen afgewisseld. Hieronder hebben we de vocale hoogtepunten (die dus vaak onderdeel vormen van een bredere programmering) uit het festivalprogramma op een rij gezet:

Vrijdag 3 augustus om 20.15 uur
‘De posthoorn, symbool voor vervlogen tijden’
Muziek van Hindemith en Mendelssohn, liederen van Schubert, Schumann en Schandl.
Uitgevoerd door Robert Holl, Rudolf Jansen, Liza Ferschtman, e.a.

Zondag 5 augustus om 14.15 uur
‘Exotica, dromen van verre oorden’
Tijdens dit concert muziek van onder andere Debussy en Ravel. Judith van Wanroij zal Shéhérazade zingen, Marieke Schneemann voert Sequenza nr. III voor stem van Luciano Berio uitvoeren.

Zondag 5 augustus om 20.15 uur
‘In de tijdmachine’
Onder andere liederen van Wolf en Schandl door Robert Holl en Rudolf Jansen.

Woensdag 8 augustus om 20.15 uur
‘Epische reizen’
Brahms: Die schöne Magelone uitgevoerd door André Morsch begeleid door Joseph Breinl, met als verteller Micha Wertheim.

Donderdag 9 augustus om 13. 00 uur
Een ‘stoelendansconcert’ door Joshua Ellicott (tenor) en James Boyd (gitaar) met onder andere English Folksongs van Britten en liederen van Schubert.

Donderdag 9 augustus om 20.15 uur
‘L’Invitation au Voyage’
Christianne Stotijn en Joseph Breinl (piano)
Liederen van onder andere Duparc, Ravel, Wolf, Grieg.

Het festival duurt van 3 tot 12 augustus, Het complete programma van het festival en informatie over de kaartverkoop vindt u op de website van het Delft Chamber Music Festival.

Vorig artikel

Opera in de media: week 31

Volgend artikel

YouTube-portret: Lascia ch'io pianga

De auteur

François van den Anker

François van den Anker

François van den Anker is muziekjournalist. Hij doet verslag van de wereld van opera en lied met interviews, reportages en podcasts.