Binnenkort

Opera aan de Schie viert lustrum

Op zaterdag 8 en zondag 9 september vult Opera aan de Schie voor de vijfde maal de Schiedamse binnenstad met tal van optredens. Vanwege het lustrum pakt het festival extra uit, met 36 solisten, 12 pianisten en 5 koren op 12 verschillende locaties.

Opera aan de Schie is aanstaand weekend op de meest onverwachte plaatsen in Schiedam tegen te komen. Van openluchtpodia en kerken tot woonkamers van diverse herenhuizen en een kapperszaak.

Op zaterdagmiddag voeren tal van operasolisten aria’s uit het Italiaanse, Duitse en Franse repertoire op. Onder hen Sytse Buwalda, Marianne Koopman, Ago Verdonschot, Mirjam Tam Loi, Hans van de Scheur en Nicole Fiselier. Op zaterdagavond staat een uitvoering van Die Zauberflöte gepland in de Korenbeurs (of bij mooi weer buiten).

Op zondag is het de beurt aan de operakoren. Vanaf 13.00 geven zij op diverse locaties optredens, waarna de middag afgesloten wordt met een ‘Opera sing-along’ in de Grote Kerk. De deelnemende keren zijn het Velser Operagezelschap Bel Canto, het Rotterdams Opera Koor, het Operakoor Dordrecht en het Hoekschewaards Operakoor Euphonia.

De volledige programmering is te vinden op www.opera-aandeschie.nl.

Vorig artikel

Mare Adriatico in Antwerpen

Volgend artikel

17e Gergiev Festival brengt Verdi's Otello

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.