BinnenkortNieuws

Bomvolle zesde editie Opera aan de Schie

Opera aan de Schie zal op zaterdag 14 en zondag 15 september voor de zesde keer Schiedam vullen met operamuziek. Er is een bomvol programma, met onder meer La Serva Padrona, Don Giovanni, Dialogues des Carmélites en een opera sing-along.

Persephone Abbott, Jaap de Jonge, Trudy Klein en Petr Karlicek voeren La Serva Padrona van Pergolesi op.
Persephone Abbott, Jaap de Jonge, Trudy Klein en Petr Karlicek voeren La Serva Padrona van Pergolesi op.

Opera aan de Schie streeft ernaar de uitvoering van de klassieke zangkunst en dan in het bijzonder opera te ondersteunen en te bevorderen. Dat doet de stichting bijvoorbeeld door masterclasses, cursussen, lezingen en workshops. En door een jaarlijks festival in Schiedam, waar vele artiesten een podium krijgen.

Op 14 september zijn er op negen locaties talloze optredens te bewonderen. In de Korenbeurs wordt ’s middags Pergolesi’s La Serva Padrona opgevoerd en ’s avonds hoogtepunten uit Don Giovanni, in een productie van de Hojotoho Zangstudio van Wiebke Göetjes. Verder geven allerlei zangers er korte optredens.

In het Provinciehuis is tweemaal de film Acedia te zien, met daarbij een live-uitvoering van de Wesendonck-Lieder van Richard Wagner door Frederike Bruijn en Aksana Stahievitch. De productie van La Serva Padrona is er eveneens te zien.

In de Grote Kerk klinkt om 14.15 en 16.15 uur de opera Peter de Grote van Marco Kalkman, een werk dat in juni dit jaar in Rotterdam in première ging.

De Galerie Jabelle, de Westvestkerk, de Havenkerk, Kapsalon Collé en twee woonhuizen zijn verder toneel voor allerlei kleine optredens van artiesten als Katrien Nauwelaerts, Nicole Fiselier, Ago Verdonschot, Lotte Bovi, Saskia Voorbach en Geoffrey Degives.

Het programma van zondag 15 september draait traditiegetrouw om operakoren. Het Rotterdams Opera Koor, het Operakoor Dordrecht en het Hoekschewaard Operakoor Euphonia presenteren zich in de Korenbeurs en de Havenkerk met afzonderlijke optredens en slaan vanaf 16.45 uur in de Havenkerk de handen ineen in de afsluitende opera sing-along. Tussendoor zijn er nog hoogtepunten uit de opera Dialogues des Carmélites van Francis Poulenc te zien, in een productie van de Hojotoho Zangstudio.

Zie voor het volledige programma de website van Opera aan de Schie.

Vorig artikel

Opera in de media: week 37

Volgend artikel

Olga Peretyatko opent Serie Grote Zangers

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.

1 Reactie

 1. 13 januari 2014 at 12:34

  Geachte meneer/mevrouw,
  Het Utrechts Operakoor bestaat dit jaar 35 jaar.We tellen nu 65 leden en hebben Ardjoena Soeriadi als dirigent.
  Voor grote uitvoeringen trekken we projectzangers aan.
  Om het 7de lustrum te vieren zoeken we een festival om aan deel te nemen.

  Kunt u die mogelijkheid nog bieden in september ?
  Heeft u misschien een tip voor ons koor ?

  gaarne wacht ik uw antwoord af,

  Met vriendelijke groet,
  Anniet Verleun-van Eck,
  Ridderhoflaan 21,
  3451XB Vleuten
  0626052750