Home » Binnenkort

Opera Zuid sluit Falstaff af in openlucht

Den Bosch2 juli 2009 Geen reacties

Tijdens de derde editie van ‘Opera op de Parade’ in ‘s-Hertogenbosch gaat Opera Zuid haar productie van Falstaff uitvoeren. Het openluchtevenement, dat op woensdag 8 juli plaatsvindt, is gratis toegankelijk en is de afsluiting van de tournee van het gezelschap.

Scène uit de productie van Opera Zuid (foto: Opera Zuid).

Scène uit de productie van Opera Zuid (foto: Opera Zuid).

Opera Zuid trekt sinds halverwege mei met Falstaff door het land. De productie van Nicola Glück, onder muzikale leiding van Ivan Anguélov, oogstte overwegend positieve reactie.

Place de l’Opera schreef bijvoorbeeld: „De zang was van uitstekend niveau, het orkest speelde puntig en fraai getimed en het flexibele decor was vermakelijk. (…) Maar de echte humor bleef achterwege omdat Flastaff zelf te gepolijst was.”

De tour van Opera Zuid heeft inmiddels haar finale bereikt. Op maandag 6 juli wordt de laatste opera van Verdi semiscenisch uitgevoerd in het Concertgebouw in Amsterdam. Twee dagen later, op 8 juli, is het werk nog eenmaal voor iedereen gratis toegankelijk te zien in ‘s-Hertogenbosch tijdens ‘Opera op de Parade’.

Dat evenement vindt voor de derde keer plaats en is een initiatief van het gezelschap zelf, Het Brabants orkest en Theater aan de Parade.

De voorstelling op het plein begint om 20.30 uur. Tip van de organisatie: „Vergeet vooral niet om een krukje of klapstoel en een picknickmand mee te nemen.”

door

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.