Buitenlands nieuwsNieuws

Staking bedreigt festival in Bayreuth

Een Duitse vakbond heeft gedreigd een staking te organiseren tijdens het beroemde Wagner-festival in Bayreuth. Volgens de bond moeten haar leden die daar werkzaam zijn onder erbarmelijke omstandigheden hun werk doen.

Het festijn in Bayreuth moet over drie weken van start gaan. Maar gisteren liet de Vereinte Dienstleistungsgewerkschaft, kortweg Ver.di, weten dat het niet schroomt om tijdens het festival te gaan staken. Dat bericht persbureau DPA.

De leden van Ver.di die in Bayreuth werken, moeten dat doen onder ‘erbarmelijke omstandigheden’, zonder fatsoenlijke vergoeding, liet de bond weten. Bovendien zou de organisatie salarisonderhandelingen afgekapt hebben.

Vakbondsleider Hans Kraft zei: „We zullen niet aarzelen om een staking te organiseren tijdens het festival.”

In Bayreuth vindt iedere zomer een maand lang een groots festival plaats, waar de grote werken van Richard Wagner opgevoerd worden. De editie van dit jaar begint op 25 juli met een voorstelling van Tristan und Isolde.

Vorig artikel

Opera Zuid sluit Falstaff af in openlucht

Volgend artikel

King Arthur is sfeervol maar traag

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.