Home » Binnenkort

Opera per Tutti op tournee in vijf provincies

17 september 2012 Geen reacties

Opera per Tutti gaat dit najaar op tournee door vijf provincies. In totaal worden er tien concerten gegeven in Amsterdam, Utrecht, Groningen, Breda en Maastricht. Donderdag 20 september staat het eerste concert gepland, in de Vondelkerk in Amsterdam.

Scène uit een concert van Opera per Tutti, met links artistiek leidster en mezzosopraan Mylou Mazali.

Opera per Tutti brengt sinds het najaar van 2007 – vijf jaar geleden dus – laagdrempelige operaconcerten. De concertreeks begon in Amsterdam, breidde later uit naar met name Utrecht en is nu dus in vijf steden in het land te bezoeken.

De formule van Opera per Tutti is eenvoudig: vier zangers brengen onder pianobegeleiding aria’s, duetten en andere fragmenten uit opera’s van diverse pluimage ten gehore. De fragmenten worden op luchtige, toegankelijke wijze aan elkaar gepraat door de zangers, zodat zelfs iemand zonder enige kennis van het genre het concert kan volgen. Het gezelschap noemt het zelf een ‘appetizer voor de operaleek en een lekker tussendoortje voor de operakenner’.

Door samenwerking met onder meer de Dutch National Opera Academy komen veel jonge talenten aan bod in de concerten van Opera per Tutti.

Voor de nieuwe speelreeks heeft het gezelschap diverse lustrumacties bedacht. Zie voor de mogelijkheden en alle speeldata de website van Opera per Tutti.

door

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.