Binnenkort

Ensemble veegt stof van leermeester Händel

Accademia Amsterdam toert van 28 september tot en met 2 november door het land met een concert vol cantatemuziek. Dat de naam van Händel op het affiche staat, zal niemand verrassen. Bijzonder is echter dat tevens werk van Händels leermeester Friedrich Wilhelm Zachow uitgevoerd wordt.

Accademia Amsterdam.

Onder de titel ‘Beleef Zachow!’ verenigt Accademia Amsterdam Händel en Zachow in één concert. Zachow zal bij het gros van de muziekliefhebbers onbekend zijn, terwijl Händel één van de bekendste componisten aller tijden is. Toch is het werk van de leermeester ‘minstens zo sprankelend’ als dat van de leerling, vindt Accademia Amsterdam.

Het barokensemble startte in 2009 een project rond de vergeten muziek van Zachow. In dat en het volgende jaar ging het ensemble op tournee door Nederland en Duitsland. Ook nam het een cd op met Zachows muziek.

Dit najaar is de muziek wederom te bewonderen, te beginnen in de Grote Kerk in Dordrecht op vrijdag 28 september. Het ensemble wordt tijdens de zeven voorstellingen geleid door Ludger Remy. De zangpartijen in de cantates worden vertolkt door Constanze Backes, een Duitse sopraan.

Zie voor meer informatie de website van Amstel Impresariaat.

Vorig artikel

Reisopera sluit af met Götterdämmerung

Volgend artikel

Luik: Stradella in een lagune vol opera

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.