Home » Binnenkort

Amsterdams Opera Koor zingt Donizetti

Amsterdam16 oktober 2012 Geen reacties

Het Amsterdams Opera Koor geeft op zondag 21 oktober een concert in de Beurs van Berlage in Amsterdam. Het koor zingt hoogtepunten uit twee opera’s van Donizetti, Linda di Chamounix en Maria Stuarda.

Het concert draagt de titel Twee vrouwen – Liefde en Dood. Onder die noemer worden de hoogtepunten uit twee fraaie, maar lang niet bij iedereen bekende opera’s van Donizetti ten gehore gebracht – een concept dat het koor vorig jaar met succes uitprobeerde rond twee werken van Verdi.

Ago Verdonschot heeft de muzikale leiding van de avond in handen en Kamelia Miladinova verzorgt de begeleiding op de vleugel. De fragmenten uit Linda di Chamounix en Maria Stuarda worden vertolkt door het koor en diverse gastsolisten: sopraan Claudia Patacca, bariton Nanco de Vries, mezzosopraan Mylou Mazali, sopraan Barbara Schilstra, bas Raymond Modesti en tenor Hans van de Scheur.

Het concert begint om 14.15 uur en vindt plaats in de Effectenbeurszaal van de Beurs van Berlage. Zie voor meer informatie de website van het Amsterdams Opera Koor.

door

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.