Binnenkort

Joodse Pavarotti komt naar Nederland

Cantor Alberto Mizrahi – ook wel de ‘Joodse Pavarotti’ genoemd – is op 27 en 28 oktober te beluisteren in Nederland met zijn nieuwe productie Yichud. De zanger werkt voor de voorstelling samen met componist Benedict Weisser en regisseur Sjaron Minailo.

De Amerikaans-Griekse Mizrahi is één van ’s werelds toonaangevende vertolkers van Joodse muziek, aldus het Ostadetheater uit Amsterdam en het Korzo Theater uit Den Haag, die de productie Yichud samen hebben opgezet en op respectievelijk 27 en 28 oktober op het toneel zetten.

Yichud – in het Hebreeuws ‘eenheid’ – weerspiegelt het samensmelten van diverse muzikale stijlen en genres in Joodse muziek. Samen met componist en pianist Benedict Weisser presenteert Mizrahi de traditionele cantorale muziek op een nieuwe, frisse manier.

Het recital telt diverse arrangementen en een nieuwe miniatuuropera van Weisser, die geënsceneerd wordt door de Israëlische regisseur Sjaron Minailo. Verder wordt met de Israëlisch-Arabische Haytham Safia een set met Sefardische muziek ten gehore gebracht.

Zie voor meer informatie de website van het Ostadetheater en het Korzo Theater.

Vorig artikel

Andreas weent: speels spektakel

Volgend artikel

Wenen streamt live opera's op internet

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.

1 Reactie

  1. fred
    23 oktober 2012 at 23:24

    ja zeg, de Joodse Pavarotti??? Hallo kan het nog erger, misschien in gewicht maar qua stem is er totaal geen gelijkenis, bovendien is de zanger zo goed als versleten en is ie noot maar dan ook nooit i de buurt gekomen van de grote cantor zangers van het verleden.
    Deze kunst is volledig verloren, want er zijn geen goede zangers meer, en ALS ze al goed zijn gaan ze nu meer dan ooit de opera in.
    Dus ff dimmen met joodse pavarotti, hij komt zelf nog niet aan de knieen van wijlen adriaan van limpt