Binnenkort

Exiles mixt barok met hedendaagse werk

Het Amsterdamse Ostadetheater presenteert in samenwerking met de Diamantfabriek op 10 en 11 december de muziektheatervoorstelling Exiles, gemaakt door Stichting Studio Minailo van regisseur Sjaron Minailo. De voorstelling mixt barokmuziek met hedendaagse composities.

Het Ostadetheater noemt zichzelf ‘een proeflokaal voor nieuw theatertalent’. Het richt zich op nieuwe, veelbelovende groepen en op jeugdtheater. Avontuurlijk theater is de insteek.

Samen met de Diamantfabriek heeft het theater regisseur Sjaron Minailo de opdracht gegeven een nieuwe voorstelling te maken. Exiles is het resultaat. Het wordt op 10 en 11 december gespeeld.

Exiles gaat over een jonge vrouw die na jaren terugkeert naar huis om het café van haar overleden ouders over te nemen. Ze komt in aanraking met een zonderlinge kunstenaar. Beide hopen uit hun isolement te raken en dat leidt tot een obsessieve aantrekkingskracht, met tragische gevolgen.

Minailo noemt de voorstelling een ‘muzikaal drama’. Het is gemaakt voor countertenor, actrice, luit en gamba. Barokwerken van Purcell en Dowland worden gecombineerd met hedendaags werk van Feldman, O’regan en Rigaki.

De Belgische Gunther Vandeven verzorgt de zang, Mira Helmer vervult de rol van actrice. De muziek wordt gespeeld door Arjen Verhage en Bob Smith.

Zie voor meer informatie de website van Studio Minailo of de website van het Ostadetheater.

Vorig artikel

Een dernière en een première in Berlijn

Volgend artikel

Leo Nucci overtuigt in regieloze Rigoletto

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.