Home » Binnenkort

Matthews en Cargill geven vol recital

Amsterdam23 oktober 2012 Geen reacties

Met een bomvol liederenprogramma zullen sopraan Sally Matthews en mezzosopraan Karen Cargill dinsdag 30 oktober het publiek in de Kleine Zaal van het Concertgebouw onderhouden. Ze worden begeleid door Simon Lepper.

Sally Matthews (foto: Johan Persson).

Sally Matthews is een Engelse sopraan wier carrière na het winnen van de Kathleen Ferrier Award in 1999 en haar debuut in Covent Garden twee jaar later een hoge vlucht genomen heeft. In 2008 trad ze voor het eerst op in het Concertgebouw en sindsdien is ze regelmatig te gast geweest in Amsterdam, ook voor diverse rollen bij De Nederlandse Opera.

Op 30 oktober is ze terug in de Kleine Zaal, waar ze in januari 2011 voor het laatst stond. Dit keer neemt ze een collega mee: mezzosopraan Karen Cargill, die drie jaar na Matthews de Kathleen Ferrier Award won en sindsdien rollen zong als Waltraute in Götterdämmerung. Cargill maakt haar debuut in het Concertgebouw.

De twee zangeressen brengen onder begeleiding van Simon Lepper een veelomvattend liedprogramma, met repertoire van Purcell, Britten, Mendelssohn, Brahms, Chausson, Paladilhe, Saint-Saëns, Massenet en Fauré. Met name de liederen van Mendelssohn worden breed neergezet. Van hem en Purcell en Brahms zijn diverse speelse, ontroerende duetten te horen.

Het recital begint om 20.15 uur. Koop uw kaarten op de website van het Concertgebouw.

door

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.