Home » Nieuws

MCO start educatieproject rond Simplicius

Hilversum23 oktober 2012 1 reactie

Het Muziekcentrum van de Omroep heeft een educatief project opgezet rond de opera Simplicius Simplicissimus van Karl Amadeus Hartmann, die op 24 november zijn Nederlandse première krijgt in de NTR ZaterdagMatinee. In het project gaan leerlingen aan de slag met hun eigen mini-opera.

Het project richt zich op vierdeklassers van het Gemeentelijk Gymnasium Hilversum. De leerlingen creëren in het project binnen een week hun eigen mini-opera op basis van materiaal uit de opera van Hartmann. Het resultaat wordt op 24 november gepresenteerd, voorafgaand aan de Nederlandse première van Simplicius Simplicissimus.

Musici van het Muziekcentrum van de Omroep (MCO) helpen de leerlingen om aan de slag te gaan met de thematiek uit de opera, waarin de hoofdpersoon ‘Simplicius’ – een simpele en naïeve jongen – tijdens de oorlog overgeleverd wordt aan de wolf, die voor hem synoniem is met alles wat hem angst inboezemt.

Onderdeel van het project is een introductiedag op school, een bezoekje aan een repetitie van Hartmanns opera en het bijwonen van de première zelf.

Het resultaat van het project wordt op zaterdag 24 november om 12.55 uur gepresenteerd in de Solistenfoyer van het Concertgebouw in Amsterdam.

door

1 reactie »

  • Hein van Eekert zei:

    De jongerenopera voorafgaand (13.00 uur) aan de uitvoering van Simplicius zal heel interessant worden. Zowel muzikale als dramatische thema’s uit de opera zullen in de versie van de leerlingen aan bod komen. Het is leuk voor de meiden en de jongens als er veel publiek bij is: dus wie naar de echte opera komt, is van harte uitgenodigd om een half uur eerder het voorprogramma bij te wonen.
    Fijn overigens dat Place de l’Opéra hier aandacht aan besteedt!!! Dank.

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.