Home » Binnenkort

Ainsley geeft twee recitals in Nederland

29 oktober 2012 Geen reacties

Tenor John Mark Ainsley is begin november tweemaal in Nederland te bewonderen in een recital. Op 3 november staat hij in Den Haag met voornamelijk Mendelssohn en Brahms en op 9 november staat hij in Amsterdam met een Engels programma.

John Mark Ainsley.

John Mark Ainsley is op dit moment één van de meest gewaardeerde tenoren uit Engeland. Hij zingt repertoire van barok tot hedendaags en was de afgelopen seizoenen diverse malen in Nederland te zien. In maart zong hij in L’Upupa van Hans Werner Henze in het Concertgebouw en een jaar daarvoor stond hij in Billy Budd bij De Nederlandse Opera.

Op 3 november vertoont Ainsley zijn kunnen in het liedrepertoire, in de Nieuwe Kerk in Den Haag. Hij zingt diverse liederen van Mendelssohn en Brahms voor de pauze en een verzameling Engelse liederen na de pauze, van onder andere Britten, Warlock en Vaughan Williams.

Zes dagen later, na even teruggevlogen te zijn naar Cambridge voor Schumanns Liederkreis en Dichterliebe, staat Ainsley in het Muziekgebouw aan ’t IJ. Wederom met Roger Vignoles achter de piano, maar met ander repertoire op de lessenaar. Onder de titel The British Art Song zingt hij liederen van onder andere Purcell (in arrangementen van Britten), Tippett, Ireland en Quilter.

Het recital in Amsterdam is het tweede in de Serie Grote Zangers 2012/2013, een serie van de Stichting Grote Zangers en het Muziekgebouw.

Zie voor meer informatie over de recitals de websites van de Anton Philipszaal en het Muziekgebouw aan ’t IJ.

door

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.