Binnenkort

Metropolitan introduceert Adès in bioscoop

De Metropolitan Opera geeft op zaterdag 10 november de bekendheid van componist Thomas Adès een flinke boost: het New Yorkse operahuis zendt Adès’ opera The Tempest live uit in zo’n 1900 theaters en bioscopen in meer dan zestig landen.

Keenlyside als Prospero (foto: Anne Deniau / Metropolitan Opera).

The Tempest was in mei 2009 concertante te zien in het Concertgebouw Amsterdam. Simon Keenlyside zong toen de rol van Prospero. Ook in New York is de Britse zanger van de partij.

Keenlyside treedt op in een cast met onder andere Audrey Luna in de extreem hoge partij van Ariel, Isabel Leonard als Miranda, Alek Shrader als Ferdinand en William Burden als koning van Napels.

De productie wordt geregisseerd door Robert Lepage, bekend van onder meer zijn Ring-productie bij de Met. Op de bok voor het orkest van de Metropolitan staat de componist zelf.

The Tempest wordt in Nederland uitgezonden bij CineMec in Ede, Foroxity in Limburg en diverse vestigingen van Pathé en Minerva.

Zie voor meer informatie over de productie de website van de Metropolitan Opera.

Vorig artikel

Carmen vult TU Delft met Spaanse passie

Volgend artikel

YouTube-portret: Sir Willard White

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.