Home » Binnenkort, Nieuws

Opera Zuid op de bres voor Stichting ALS

Maastricht6 november 2012 Geen reacties

Opera Zuid stelt op dinsdag 13 november de voor-generale van Manon open voor publiek, om zo de Stichting ALS voor het voetlicht te brengen en geld in te zamelen voor meer onderzoek naar de ziekte.

Limburger Joep Cobben was jaren actief in de muziek, onder andere als lid van Het Zuidelijk Theaterkoor, het ad hockoor van Opera Zuid. Hij moest daarmee stoppen toen hij ALS kreeg. ALS, Amyotrofische Lateraal Sclerose, is een ziekte van de zenuwcellen, die de spieren aansturen. Terwijl hij ziek was, werkte hij mee aan de campagne van Stichting ALS om geld op te halen voor meer onderzoek naar de ziekte.

De werkgroep ALS Limburg heeft nu de medewerking van Opera Zuid gekregen bij het inzamelen van geld en het vergroten van het bewustzijn over de ziekte. Het operagezelschap stelt de voorgenerale van de opera Manon van Jules Massenet open voor publiek. Bezoekers kunnen voor 20 euro een kaartje kopen voor de voorstelling in het Theater aan het Vrijthof in Maastricht. De opbrengst van de kaartjes gaat naar de Stichting ALS.

Met Manon opent Opera Zuid op 16 november zijn seizoen. Na de première in Maastricht volgt een tournee langs diverse Nederlandse theaters. Kim Savelsbergh zingt de titelrol, Lotte de Beer regisseert.

De komende dagen zal Place de l’Opera aandacht besteden aan de seizoenspremière, onder meer door een interview met Marco Bakker, die de rol van de Comte des Grieux zingt.

Zie voor meer informatie over de benefietvoorstelling de website van Stichting ALS Nederland.

door

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.