Binnenkort

Kirchschlager zingt Schumann in A’dam

Angelika Kirchschlager vult op vrijdag 30 november het Muziekgebouw aan ’t IJ in Amsterdam een avond lang met liederen van Robert Schumann, één van haar favoriete componisten. Pianist Helmut Deutsch begeleidt haar.

Angelika Kirchschlager (foto: Nikolaus Karlinsky).

Het concert van Kirchschlager is het derde in de Serie Grote Zangers van dit seizoen. De Oostenrijkse mezzosopraan was vorig jaar ook in het Muziekgebouw te zien, toen in een concertante uitvoering van The Rape of Lucretia van Benjamin Britten.

In haar recital duikt Kirchschlager in het uitgebreide liedrepertoire van Robert Schumann, met wiens muziek ze in 2010 een cd maakte voor Sony, ook begeleid door Helmut Deutsch.

Op het programma staan enkele liederen uit Lieder und Gesänge, Gedichte der Königin Maria Stuart, Fünf Lieder und Gesänge aus Goethes ‘Wilhelm Meister’ en diverse ‘losse’ liederen van de Duitse componist.

Het Muziekgebouw belooft een ‘bijzondere belevenis’. ,,Met haar achtergrond als operazangeres geeft zij alle intieme liederen de allure van een kleine opera. Zo wordt haar Schumann-avond een onvergetelijke ervaring.”

Het recital wordt voorafgegaan door een voorprogramma van sopraan Bernadeta Astari, ensemblelid van Opera Studio Nederland en finalist van het afgelopen Internationaal Vocalisten Concours.

Zie voor meer informatie over dit concert de website van het Muziekgebouw aan ’t IJ en de Serie Grote Zangers.

Vorig artikel

Bartoli brengt Steffani-project naar A'dam

Volgend artikel

Poëtische Postino van Catán nu ook op dvd

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.