Home » Binnenkort

Bartoli brengt Steffani-project naar A’dam

Amsterdam21 november 2012 7 reacties

Cecilia Bartoli staat zondag 25 november in de Grote Zaal van het Concertgebouw met haar omvangrijke project rond de vergeten componist Agostino Steffani. De Italiaanse diva wordt begeleid door het Kammerorchester Basel.

(Foto: Decca / Uli Weber)

Bartoli bracht begin dit voorjaar een alom geprezen album uit rond de vergeten componist, politicus, diplomaat en bisschop Agostino Steffani. De mezzosopraan nam 25 aria’s, duetten en instrumentale interludes van de Italiaan op, waarvan 21 stukken nog nooit eerder opgenomen waren.

Met een ander ensemble dan op de cd – het Kammerorchester Basel in plaats van I Barocchisti – toert Bartoli momenteel langs concertzalen en theaters om haar programma uit te voeren. Op 25 november doet ze het Concertgebouw aan.

De diva stond in december 2010 voor het laatst in het Concertgebouw. Programmeur Marian van der Meer is bijzonder blij dat ze weer terugkeert. ,,Cecilia Bartoli is een tovenares: als ze zingt of zelfs alleen maar het podium opkomt, neemt ze je mee in haar wereld. Afgelopen seizoen ontbrak ze in het Concertgebouw, dus ik ben erg blij dat ze er weer is.”

Er staat een uitgebreid programma van recitatieven, aria’s en ouvertures op Bartoli’s lessenaar. Daaronder werk uit de opera’s Henrico Leone, Alarico il Baltha, Tassilone, I trionfi del fato en La liberta contenta.

Het concert begint om 20.15 uur. Op het moment van schrijven zijn er nog kaarten beschikbaar. Boek ze op de website van het Concertgebouw.

door

7 reacties »

 • Spen zei:

  Oh Dio ik kan niet wachten! Ben zo blij als het eindelijk zondag is en ik Bartoli voor de 3e keer live mag horen! De vorige 2 keren waren de mooiste avonden van mijn leven dus mijn verwachtingen zijn hoog!

 • Alessandro zei:

  Spen, you are right!
  she is a real “fenomeno”!

  http://www.youtube.com/watch?v=W-DESg5I4eM

 • Spen zei:

  Weet iemand of het is toegestaan om toegiften te filmen? Ik dacht ooit ergens gelezen te hebben dat toegiften altijd gefilmd mogen worden. Op youtube staan ook veel opnames van toegiften. Maar het concertgebouw zegt dat het niet mag. Hoe zit dat nou? (ik ben bang dat het concertgebouw gelijk heeft, maar ik vraag het toch maar even, want ik zou graag de toegiften van Cecilia filmen)

 • Els zei:

  Spen, je kan het altijd proberen. Zoals gisterenavond ook weer is gelukt door iemand, zie deze toegift:

  https://www.youtube.com/user/moniquetb/videos?view=0

  Het was weer in één woord geweldig! Ik was er ook.

 • Spen zei:

  Het was zeker geweldig. Wat een bijzondere artiest is Bartoli! En wat een muziek heeft Steffani gemaakt.

  Els, ik heb het zeker geprobeerd. Heb heel wat aria’s opgenomen, alleen in 3 ervan is Bartoli ook in beeld 😉 Ik heb alvast iets op youtube gezet:

  http://www.youtube.com/watch?v=UvdpE9sWyZY

 • Els zei:

  Spen, ik heb genoten van je opnamen! BEDANKT!!!

 • Spen zei:

  Blij om te horen Els. Hier is nog een toegift, morgen komt waarschijnlijk de laatste waar Cecilia nog goed in beeld is:

  http://www.youtube.com/watch?v=HYCPEii958M&list=UUfKZv9DjUOP_2HeCb7a921Q&index=1&feature=plcp

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.