Binnenkort

Bartoli brengt Steffani-project naar A’dam

Cecilia Bartoli staat zondag 25 november in de Grote Zaal van het Concertgebouw met haar omvangrijke project rond de vergeten componist Agostino Steffani. De Italiaanse diva wordt begeleid door het Kammerorchester Basel.

(Foto: Decca / Uli Weber)

Bartoli bracht begin dit voorjaar een alom geprezen album uit rond de vergeten componist, politicus, diplomaat en bisschop Agostino Steffani. De mezzosopraan nam 25 aria’s, duetten en instrumentale interludes van de Italiaan op, waarvan 21 stukken nog nooit eerder opgenomen waren.

Met een ander ensemble dan op de cd – het Kammerorchester Basel in plaats van I Barocchisti – toert Bartoli momenteel langs concertzalen en theaters om haar programma uit te voeren. Op 25 november doet ze het Concertgebouw aan.

De diva stond in december 2010 voor het laatst in het Concertgebouw. Programmeur Marian van der Meer is bijzonder blij dat ze weer terugkeert. ,,Cecilia Bartoli is een tovenares: als ze zingt of zelfs alleen maar het podium opkomt, neemt ze je mee in haar wereld. Afgelopen seizoen ontbrak ze in het Concertgebouw, dus ik ben erg blij dat ze er weer is.”

Er staat een uitgebreid programma van recitatieven, aria’s en ouvertures op Bartoli’s lessenaar. Daaronder werk uit de opera’s Henrico Leone, Alarico il Baltha, Tassilone, I trionfi del fato en La liberta contenta.

Het concert begint om 20.15 uur. Op het moment van schrijven zijn er nog kaarten beschikbaar. Boek ze op de website van het Concertgebouw.

Vorig artikel

Savelsbergh zingt onberispelijke Manon

Volgend artikel

Kirchschlager zingt Schumann in A'dam

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.

7Reacties

 1. Spen
  21 november 2012 at 16:29

  Oh Dio ik kan niet wachten! Ben zo blij als het eindelijk zondag is en ik Bartoli voor de 3e keer live mag horen! De vorige 2 keren waren de mooiste avonden van mijn leven dus mijn verwachtingen zijn hoog!

 2. Alessandro
  21 november 2012 at 20:23

  Spen, you are right!
  she is a real “fenomeno”!

  http://www.youtube.com/watch?v=W-DESg5I4eM

 3. Spen
  22 november 2012 at 17:00

  Weet iemand of het is toegestaan om toegiften te filmen? Ik dacht ooit ergens gelezen te hebben dat toegiften altijd gefilmd mogen worden. Op youtube staan ook veel opnames van toegiften. Maar het concertgebouw zegt dat het niet mag. Hoe zit dat nou? (ik ben bang dat het concertgebouw gelijk heeft, maar ik vraag het toch maar even, want ik zou graag de toegiften van Cecilia filmen)

 4. Els
  26 november 2012 at 12:52

  Spen, je kan het altijd proberen. Zoals gisterenavond ook weer is gelukt door iemand, zie deze toegift:

  https://www.youtube.com/user/moniquetb/videos?view=0

  Het was weer in één woord geweldig! Ik was er ook.

 5. Spen
  26 november 2012 at 15:17

  Het was zeker geweldig. Wat een bijzondere artiest is Bartoli! En wat een muziek heeft Steffani gemaakt.

  Els, ik heb het zeker geprobeerd. Heb heel wat aria’s opgenomen, alleen in 3 ervan is Bartoli ook in beeld 😉 Ik heb alvast iets op youtube gezet:

  http://www.youtube.com/watch?v=UvdpE9sWyZY

 6. Els
  26 november 2012 at 21:46

  Spen, ik heb genoten van je opnamen! BEDANKT!!!

 7. Spen
  26 november 2012 at 23:11

  Blij om te horen Els. Hier is nog een toegift, morgen komt waarschijnlijk de laatste waar Cecilia nog goed in beeld is:

  http://www.youtube.com/watch?v=HYCPEii958M&list=UUfKZv9DjUOP_2HeCb7a921Q&index=1&feature=plcp