Binnenkort

Opera per Tutti geeft twee kerstconcerten

Opera per Tutti sluit zijn lustrumjaar in december af met twee kerstconcerten in Amsterdam. Drie solisten brengen samen met het Amsterdams Opera Koor traditionele kerstliederen en opera-aria’s ten gehore.

Opera per Tutti in de Vondelkerk (foto: Eric van der Eijk).

Opera per Tutti werd in 2007 opgericht op initiatief van mezzosopraan Mylou Mazali. De concertserie brengt op een laagdrempelige manier operaconcerten. De serie begon in de Amsterdamse Vondelkerk en is inmiddels present in zeven steden in het land.

De concerten van Opera per Tutti bevatten aria’s, duetten en andere fragmenten uit uiteenlopende opera’s. De stukken worden uitgevoerd door een paar talentvolle solisten en aan elkaar gepraat door artistiek leidster Mazali.

Om zijn lustrum te vieren, stond Opera per Tutti de afgelopen weken op verschillende plekken in het land. Die speelreeks wordt deze maand afgesloten met twee bijzondere kerstconcerten, op 19 december in De Duif en op 20 december in de Vondelkerk.

In samenwerking met het Amsterdam Opera Koor voeren sopraan Elizabeth Poz, mezzosopraan Mazali en bariton Michael Wilmering traditionele kerstliederen en operastukken van Rossini, Mozart, Bellini, Strauss en Humperdinck uit. Kimball Huigens begeleidt op de piano.

Het concert in De Duif begint om 20.30 uur, het concert in de Vondelkerk om 20.15 uur. De toegangsprijs varieert van 10 tot 20 euro. Zie voor meer informatie de website van Opera per Tutti.

Vorig artikel

Koningsberger zingt Mahler-cyclus

Volgend artikel

Carsen regisseert Prokofjev voor insiders

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.