Home » Binnenkort

Opera per Tutti geeft twee kerstconcerten

Amsterdam10 december 2012

door

Opera per Tutti sluit zijn lustrumjaar in december af met twee kerstconcerten in Amsterdam. Drie solisten brengen samen met het Amsterdams Opera Koor traditionele kerstliederen en opera-aria’s ten gehore.

Opera per Tutti in de Vondelkerk (foto: Eric van der Eijk).

Opera per Tutti werd in 2007 opgericht op initiatief van mezzosopraan Mylou Mazali. De concertserie brengt op een laagdrempelige manier operaconcerten. De serie begon in de Amsterdamse Vondelkerk en is inmiddels present in zeven steden in het land.

De concerten van Opera per Tutti bevatten aria’s, duetten en andere fragmenten uit uiteenlopende opera’s. De stukken worden uitgevoerd door een paar talentvolle solisten en aan elkaar gepraat door artistiek leidster Mazali.

Om zijn lustrum te vieren, stond Opera per Tutti de afgelopen weken op verschillende plekken in het land. Die speelreeks wordt deze maand afgesloten met twee bijzondere kerstconcerten, op 19 december in De Duif en op 20 december in de Vondelkerk.

In samenwerking met het Amsterdam Opera Koor voeren sopraan Elizabeth Poz, mezzosopraan Mazali en bariton Michael Wilmering traditionele kerstliederen en operastukken van Rossini, Mozart, Bellini, Strauss en Humperdinck uit. Kimball Huigens begeleidt op de piano.

Het concert in De Duif begint om 20.30 uur, het concert in de Vondelkerk om 20.15 uur. De toegangsprijs varieert van 10 tot 20 euro. Zie voor meer informatie de website van Opera per Tutti.

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.