Binnenkort

Holland Opera hele vakantie Sneeuwwit

Jeugdoperahuis Holland Opera voert de gehele kerstvakantie de sprookjesvoorstelling Sneeuwwit op in De Veerensmederij in Amersfoort. De productie is een bewerking van diverse sprookjes door kinderboekenschrijfster Imme Dros.

Scène uit Sneeuwwit (foto: Ben van Duin).

Assepoester, Doornroosje, Belle en het Beest, Sneeuwwitje: tal van sprookjesfiguren komen voorbij in de voorstelling Sneeuwwit, een creatie van Imme Dros, wier kinderboeken met vele prijzen bekroond werden.

De tekst van Dros is op muziek gezet door Fons Merkies, die een ‘cross-over’ maakte met de muziek van de Italiaanse barokcomponist Michel Mascitti. Zijn muziek wordt uitgevoerd door een trio van basklarinet, accordeon en cello. De sprookjesrollen worden vertolkt door Niek Idelenburg, Sinan Vural, Lilian Farahani en Madieke Marjon.

De voorstelling wordt tegen een speciaal winters decor van Douwe Hibma in De Veerensmederij opgevoerd, inclusief glühwein, warme chocolademelk en ‘oma’s poffertjes’. Joke Hoolboom verzorgt de regie.

Sneeuwit is vanaf 26 december elke dag van de vakantie tweemaal te zien (om 14.00 en 16.00 uur), met uitzondering van 31 december en 1 januari. Zie voor meer informatie de website van Holland Opera.

Vorig artikel

Podcast: Robert Holl

Volgend artikel

Hoofdredactioneel: Schikaneder en Mozart

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.