Home » Binnenkort

Holland Opera hele vakantie Sneeuwwit

Amersfoort24 december 2012 Geen reacties

Jeugdoperahuis Holland Opera voert de gehele kerstvakantie de sprookjesvoorstelling Sneeuwwit op in De Veerensmederij in Amersfoort. De productie is een bewerking van diverse sprookjes door kinderboekenschrijfster Imme Dros.

Scène uit Sneeuwwit (foto: Ben van Duin).

Assepoester, Doornroosje, Belle en het Beest, Sneeuwwitje: tal van sprookjesfiguren komen voorbij in de voorstelling Sneeuwwit, een creatie van Imme Dros, wier kinderboeken met vele prijzen bekroond werden.

De tekst van Dros is op muziek gezet door Fons Merkies, die een ‘cross-over’ maakte met de muziek van de Italiaanse barokcomponist Michel Mascitti. Zijn muziek wordt uitgevoerd door een trio van basklarinet, accordeon en cello. De sprookjesrollen worden vertolkt door Niek Idelenburg, Sinan Vural, Lilian Farahani en Madieke Marjon.

De voorstelling wordt tegen een speciaal winters decor van Douwe Hibma in De Veerensmederij opgevoerd, inclusief glühwein, warme chocolademelk en ‘oma’s poffertjes’. Joke Hoolboom verzorgt de regie.

Sneeuwit is vanaf 26 december elke dag van de vakantie tweemaal te zien (om 14.00 en 16.00 uur), met uitzondering van 31 december en 1 januari. Zie voor meer informatie de website van Holland Opera.

door

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.