Binnenkort

Westbroek opent jubileum Concertgebouw

Het Concertgebouw bestaat dit jaar 125 jaar en viert dat onder meer met enkele bijzonder jubileumconcerten. In het eerste daarvan, op dinsdag 8 januari, spelen sopraan Eva-Maria Westbroek en pianist Ronald Brautigam de hoofdrol, terwijl Geert Mak verder vertelt over de historie van het Concertgebouw.

Eva-Maria Westbroek (foto: Marco Brescia / Teatro alla Scala).

In het eerste jubileumconcert keert het Concertgebouw terug naar de beginjaren van zijn bestaan, toen het gebouw nog vooral een sociale ontmoetingsplaats was en er bonte programma’s werden opgevoerd. Onder leiding van Mark Wigglesworth wordt dinsdag zo’n bont programma gecreëerd.

Het Nederlands Philharmonisch Orkest speelt muziek van Wagner, Beethoven, Mendelssohn, Prokofjev en Verdi. De solistische hoofdrollen zijn daarbij voor twee van Neerlands grootste klassieke artiesten van dit moment: Eva-Maria Westbroek en Ronald Brautigam.

Westbroek zingt onder meer ‘Pace, pace, mio Dio’ uit La forza del Destino en Elisabeths aria ‘Dich, teure Halle, grüss’ ich wieder’ uit Wagners opera Tannhäuser. Van Wagner staan ook het Vorspiel en de Venusberg Musik uit Tannhäuser op het programma.

Net als tijdens het Pre-Jubileumconcert in het najaar van 2012 is historicus Geert Mak van de partij. Hij schetst in woord en beeld de historische context van het Concertgebouw aan het einde van de negentiende eeuw.

Het concert begint om 20.15 uur. Er zijn op het moment van schrijven nog enkele kaarten beschikbaar. Boek ze op de website van het Concertgebouw.

Het concert is ook gratis via een live stream te volgen op de website van het Concertgebouw. Lees hier meer informatie.

Vorig artikel

Miah Persson zingt Mahler en Strauss

Volgend artikel

Opera in de media: week 2

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.

1 Reactie

  1. lalala
    3 januari 2013 at 16:45

    jammer dat ze niet een echte historicus wilden inhuren…