Home » Binnenkort, Nieuws

Operafront maakt Bohème in Wenen

Wenen18 januari 2013 Geen reacties

Het Nieuw Nederlands Operafront, een gezelschap van regisseur Lotte de Beer, presenteert op 21 januari een nieuwe versie van La bohème in het Theater an der Wien in Wenen. De productie is in augustus ook in Nederland te zien.

Lotte de Beer (foto: Jochem Jurgens).

Het Nieuw Nederlands Operafront werd in het voorjaar van 2010 opgericht door Lotte de Beer, de Zweedse dirigent Christian Karlsen, het ontwerpersduo Clement & Sanôu en zakelijk leidster Kirsten Visser – toen nog onder de naam New Opera Amsterdam. Met de productie Moonstruck Intoxication scoorde het direct een succes.

Het gezelschap werd in 2011 omgedoopt tot Nieuw Nederlands Operafront, een wijziging waarmee de jonge artiesten wilden reageren op de recente ontwikkelingen binnen het Nederlandse culturele landschap. Operafront wil een nieuw publiek aangespreken, om zo te investeren in de toekomst van de opera in Nederland.

De eerste productie van Operafront is een coproductie met het Theater an der Wien, volgens regisseur De Beer een manier om het ‘subsidievacuüm in Nederland te ontspringen’. In de productie neemt De Beer Puccini’s geliefde opera La bohème onder handen. Ze heeft er een anderhalf uur durende muziektheatervoorstelling van gemaakt.

In deze Bohème zijn Rodolfo en zijn vrienden geen arme Parijse bohémiens, maar verveelde rijkeluiszoontjes. Maar “de emotionele armoede is zo mogelijk nog schrijnender dan de armoede bij Puccini”, aldus het gezelschap. Het is een werk over een generatie die “arm is geworden door overvloed”.

De Turks-Duitse componist Sinem Altan heeft Puccini’s partituur bewerkt voor zes zangers, pianotrio en dj. Het decor is van Clement & Sanôu en bestaat geheel uit verpakkingsmateriaal.

De productie gaat op 21 januari in première in een nieuwe zaal in de Kammeroper, met zangers uit het jonge huisensemble van het Weense operahuis. Zie voor meer informatie de website van het Theater an der Wien.

In augustus komt de productie naar Nederland, waar die te zien zal zijn tijdens het Grachtenfestival in Amsterdam.

Hieronder een interview met Lotte de Beer over haar productie door Hans Hijmering en de trailer:

door

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.