AchtergrondFeaturedOperacast

Podcast: OPERA2DAY in 2013

In 2013 brengt het Haagse OPERA2DAY twee voorstellingen op de planken. Er komt een herneming van Dolhuys Kermis, dat vorig jaar een succes was, en in november 2013 gaat een opera van Cherubini in première. Serge van Veggel licht in een gesprek de plannen toe.

Serge van Veggel.

Aan het begin van dit seizoen maakte Place de l’Opera een ronde langs de directeuren van de drie grote operagezelschappen in Nederland. Nu, aan het begin van 2013, laten we andere gezelschappen en organisaties aan het woord over hun plannen voor het komende jaar op het gebied van opera.

De eerste die aan bod komt, is OPERA2DAY, het gezelschap uit Den Haag. Na een jaar met twee producties, Dolhuys Kermis en Don Giovanni, komt er in 2013 een reprise van Dolhuys Kermis en een hele nieuwe productie, een opera van Luigi Cherubini.

Op de eerste dagen dat verkeer en vervoer vrijwel vastliepen door de sneeuw, kwamen in totaal bijna zestig kandidaten naar de Koninklijke Schouwburg in Den Haag voor de audities.

Artistiek leider en regisseur van de Cherubini-opera, Serge van Veggel, vertelt tussen de audities door over de stand van zaken in zijn gezelschap, de plannen voor 2013 en ook welke opera van Cherubini op de planken wordt gebracht. Daar zit, zoals gebruikelijk, ook weer een educatief element in. “Het wordt pas echt spannend als het menens wordt.” Veel meer wil van Veggel daar nog niet over kwijt.

Vorig artikel

Actie: Met korting naar Winterreise!

Volgend artikel

Operafront maakt Bohème in Wenen

De auteur

François van den Anker

François van den Anker

François van den Anker is muziekjournalist. Hij doet verslag van de wereld van opera en lied met interviews, reportages en podcasts.