Binnenkort

Bioscopen zenden Jevgeni Onjegin uit

Niet alleen de Metropolitan Opera gebruikt de bioscoop als medium om zijn werk buiten het eigen theater te tonen, ook het Royal Opera House doet dat. Op 20 februari vertoont het Londense operahuis in verschillende zalen de opera Jevgeni Onjegin van Tsjaikovski.

In Londen debuteerde Royal Opera House-directeur Kasper Holten onlangs als regisseur. Hij maakte een nieuwe productie van de opera Jevgeni Onjegin van Tsjaikovski. In de rol van Tatjana is Krassimira Stoyanova te horen. De Bulgaarse sopraan zong de rol in juni/juli 2011 bij De Nederlandse Opera. In Londen is haar tegenspeler in de rol van Onjegin Simon Keenlyside. Pavol Breslik zingt de rol van Lensky, Elena Maximova is Olga.

De regie van Holten, die in Denemarken tien jaar lang de Royal Danish Opera leidde en daarna in Londen werd aangesteld, werd in een recensie omschreven als ‘een demonstratie van hoe een intelligente regisseur één van de beste opera’s in het repertoire kan verprutsen’ (The Guardian) maar ook als ‘interessant en intrigerend’ (Opera Today).

In de voorstelling wordt naast de hoofdrollen gewerkt met dansende dubbelgangers die een jongere versie van de hoofdfiguren uitbeelden. Het koor en orkest van het Royal Opera House staan onder leiding van Robin Ticciati.

De live-vertoning van Jevgeni Onjegin is op woensdag 20 februari om 20.15 uur te zien in een aantal Nederlandse bioscopen, waaronder het Heerenstraattheater in Wageningen, Cinerama in Rotterdam en de Euroscoop in Tilburg.

De volledige lijst van deelnemende theaters en meer informatie over de productie vindt u op de website van het Royal Opera House.

Vorig artikel

Veel vocaal in jubilerende Robeco-serie

Volgend artikel

Concertgebouw viert Valentijnsdag vocaal

De auteur

François van den Anker

François van den Anker

François van den Anker is muziekjournalist. Hij doet verslag van de wereld van opera en lied met interviews, reportages en podcasts.