Binnenkort

Concertgebouw viert Valentijnsdag vocaal

Met een aflevering van ‘Concertgebouw Classics’ viert het Concertgebouw donderdag 14 februari Valentijnsdag. Onder leiding van presentator Gregor Bak zingen Sally Matthews en Edgaras Montvidas bekende aria’s uit het operarepertoire.

Sally Matthews (foto: Johan Persson).

‘Concertgebouw Classics’ is een serie concerten met bekende, aansprekende klassieke muziek en een extra stijlvolle aankleding. De rode loper wordt uitgerold, presentator Gregor Bak vertelt over de verhalen achter de muziek en in de pauze staat er een glas prosecco klaar. Ook is het mogelijk voorafgaand aan het concert te dineren.

Op Valentijnsdag heeft het Concertgebouw een Classics-aflevering gepland rond de liefde. Een avond die – hoe kan het ook anders – gevuld wordt met aria’s uit het liefdesgenre pur sang: opera.

Sopraan Sally Matthews en tenor Edgaras Montvidas voeren met het Nederlands Philharmonisch Orkest onder Paolo Carignani werken op van Verdi, Tsjaikovski, Rossini, Donizetti, Puccini en Elgar.

Op het programma staan onder meer ‘Sempre libera’ uit La traviata, ‘Una furtiva lagrima’ uit L’elisir d’amore en ‘Che gelida manina’ uit La bohème. Ook klinken de ouverture uit Il barbiere di Siviglia en de fantasie-ouverture Romeo en Julia van Tsjaikovski.

Zie voor meer informatie en het bestellen van kaarten de website van het Concertgebouw.

Vorig artikel

Bioscopen zenden Jevgeni Onjegin uit

Volgend artikel

Margiono terug in Serie Grote Zangers

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.