BinnenkortNieuws

Met korting naar Telemann-concert

Het Amsterdam Baroque Orchestra en Choir en vijf solisten brengen op 7 maart een Telemann-programma in het Concertgebouw, getiteld Catastrofe. Onder leiding van Ton Koopman klinken onbekende werken van de Duitse componist. Lezers van Place de l’Opera krijgen aanzienlijk korting.

Lenneke Ruiten (foto: Marco Borggreve).

De Donnerode is een compositie die Georg Philipp Telemann schreef voor een benefietconcert in 1756, gehouden om geld op te halen voor de wederopbouw na een heftige aardbeving met tsunami, die heel Europa trof.

De cantates Selig sind die Toten en Das Leben ist ein Rauch, ein Schaum schreef Telemann voor de uitvaartdiensten van twee Hamburgse burgemeesters. Op 7 maart worden ze voor het eerst als concert uitgevoerd. In zekere zin wereldpremières dus.

De werken worden uitgevoerd door Ton Koopmans orkest en koor en een kwintet van solisten: sopraan Lenneke Ruiten, countertenor Maarten Engeltjes, tenor Tilman Lichdi, bas-bariton Jasper Schweppe en bas Klaus Mertens.

Place de l’Opera biedt zijn lezers een aanzienlijke korting aan om dit concert te bezoeken. Ga naar de website van het Concertgebouw, selecteer uw plaatsen, ga naar ‘Betalen’ en klik op ‘Ik heb een couponcode’. Vul de volgende code in: FL130307POD.

Vorig artikel

DiDonato imponeert München als Romeo

Volgend artikel

Reinthaler: Duitse romantiek op z'n best

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.