BinnenkortNieuws

Doe mee: West Side Story, Concertgebouw

Het Concertgebouw sluit zijn jubileumjaar in december af met West Side Story van Leonard Bernstein. Niet in een ‘normale’ uitvoering, maar als een participatieproject voor jongeren van 16 tot en met 24 jaar. Er kan nog steeds online en live auditie worden gedaan.

Voor de uitvoering van Bernsteins musical is het Concertgebouw momenteel druk bezig jong talent te werven. Het uitverkoren talent zal zich later dit jaar door de nodige repetities samen met het Nederlands Kamerorkest en diverse vocal coaches voorbereiden op de uitvoeringen van het werk, op 3 en 4 december in de Grote Zaal van het Concertgebouw.

Javier López Piñón (regisseur), Matthew Rowe (muzikale leiding), Alexander Oliver (vocal coaching), Sven Arne Tepl (artistiek manager Nederlands Philharmonisch Orkest) en Michael Barnaart van Bergen (kostuumontwerp) vormen het artistieke team dat het project gaat leiden.

Jongeren die mee willen dingen naar een plekje in de cast, het koor of het orkest van West Side Story, kunnen online auditie doen, door middel van het inzenden van een filmpje. Daarnaast zijn er nog twee ‘online auditie opnamedagen’ (13 maart in Nijmegen en 19 maart in Zwolle) voor zangers die geen eigen pianobegeleiding kunnen organiseren.

Online audities kunnen tot en met 24 maart worden ingezonden. In april wordt de uitslag van die audities bekendgemaakt en worden de geselecteerde zangers en musici uitgenodigd voor live-audities. In mei beginnen de repetities voor de cast, de orkestrepetities beginnen in september.

Zie voor alle details van het project de speciale West Side Story-pagina van het Concertgebouw.

De kaartverkoop is inmiddels ook gestart. Kaarten kunt u hier bestellen.

Vorig artikel

Invalster Makerov verrast LA als Senta

Volgend artikel

Meer aandacht voor Europese Operadagen

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.