Home » Binnenkort

OPERA2DAY herneemt Dolhuys Kermis

Den Haag17 april 2013 1 reactie

De serie uitvoeringen van Dolhuys Kermis door OPERA2DAY was vorig jaar snel uitverkocht. Wie het toen gemist heeft, kan opnieuw terecht in het tijdelijke Dolhuys, de middeleeuwse variant van de psychiatrische inrichting, in Den Haag. Het vocaal ensemble Vox Luminis is wederom verantwoordelijk voor de muziek.

De basis van de voorstelling is het volksvermaak uit de zestiende en zeventiende eeuw, toen bezoekers tegen betaling konden kijken naar de opgesloten gekken. Het leverde een aardige inkomstenbron op voor de inrichting.

De depressie van nu heette toen melancholie en die leidde behalve tot opsluiting in een Dolhuys ook tot fraaie muziek van onder andere Carissimi en Monteverdi. Hun ‘lamentaties’ vormen de muzikale lijn, letterlijk door het gebouw. De bezoekers gaan tijdens de voorstelling op weg door het voormalige NEBO-ziekenhuis aan de Scheveningseweg in Den Haag. Het pand is opnieuw ingericht voor het bezoek aan de zingende bewoners met voorwerpen en beeldmateriaal uit het verleden van de psychiatrie.

Het ensemble Vox Luminus verzorgt opnieuw de muziek. De vocalisten wonnen vorig jaar de prijs voor de beste cd-productie in de categorie barok-vocaal van het Britse blad Gramophone. Countertenor Jan Kullmann en bariton Olivier Berten maken deel uit van het gezelschap.

De voorstelling werd gemaakt door regisseur Serge van Veggel en muzikaal leider Hernán Schvartzman. Dit jaar zijn enkele voorstellingen in het Engels.

Dolhuys Kermis is te zien van vrijdag 24 mei tot en met zondag 2 juni op het voormalige NEBO terrein aan de Scheveningseweg 104-106 in Den Haag. Zie voor meer informatie de website van OPER2DAY.

Hieronder de trailer:

door

1 reactie »

  • Gerard zei:

    Niet twijfelen maar gaan naar deze bijzondere voorstelling op locatie, ik vond het fantastisch (laat je verrassen!)!

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.