Binnenkort

DNO herneemt Willy Deckers Traviata

Willy Deckers inmiddels beroemde enscenering van La Traviata is in mei weer in Het Muziektheater in Amsterdam te zien. De Nederlandse Opera herneemt de productie van Giuseppe Verdi’s opera, met Marina Poplavskaya en Ismael Jordi wederom in de hoofdrollen.

Marina Poplavskaya in Deckers Traviata (foto: Klaus Lefebvre).

De zegetocht van Willy Deckers La Traviata begon in 2005 op de Salzburger Festspiele, met Anna Netrebko en Rolando Villázon in de rollen van Violetta en Alfredo. De Nederlandse Opera (DNO) haalde de productie in 2009 naar Nederland. Later stond het werk ook bij de Metropolitan Opera in New York op het toneel.

De Russische sopraan Marina Poplavskaya is inmiddels zeer vertrouwd met de rol van Violetta én de productie van Decker. Ze zong de partij in Amsterdam in 2009, debuteerde ermee bij de Met en komt nu terug in Amsterdam voor de reprise.

Tegenover Poplavskaya staat wederom Ismael Jordi als Alfredo Germont. De Spaanse tenor was de afgelopen seizoenen vaak te zien bij DNO. Zo zong hij Roméo in Roméo et Juliette (2010) en Ein Sänger in Der Rosenkavalier (2011).

In de rol van Alfredo’s vader, Giorgio Germont, zal de Griekse bariton Dimitris Tiliakos zijn DNO-debuut maken. Tiliakos zong de afgelopen seizoenen onder meer in Londen, New York, Parijs en Madrid.

In de overige rollen keren onder andere Diane Pilcher (Annina), Roger Smeets (Barone Douphol) en Luigi Roni (Dottor Grenvil) terug. Grenvil speelt in deze productie theatraal gezien een opvallend grote rol.

Nieuw in de productie zijn onder andere de Nederlandse mezzo Karin Strobos, die de rol van Flora Bervoix op zich zal nemen, en Joyce el Khoury, die in de voorstellingen van 17 en 20 mei de partij van Violetta overneemt van Poplavskaya. El Khoury is een Canadese sopraan, die haar debuut bij DNO zal maken.

Op de bok staat dit keer niet Paolo Carignani, maar Giuliano Carella. Hij was eerder bij DNO te zien in I puritani van Bellini, in 2009.

De herneming van La Traviata gaat op 6 mei in première en is in totaal tien keer te zien. Zie voor meer informatie de website van De Nederlandse Opera.

Hieronder de trailer:

Vorig artikel

Podcast: Hans Waege over zijn RPHO

Volgend artikel

Kameroperahuis geeft opera's cadeau

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.

2Reacties

  1. Mark-Jan
    25 april 2013 at 16:51

    Viva Carella! Dé reden om nog eens te gaan kijken en luisteren naar deze productie 🙂

  2. Antonio
    26 april 2013 at 07:54

    O ja! Voor Carella ga ik zeker!