Home » Binnenkort, Nieuws

Londense Nabucco in de bioscoop

27 april 2013 1 reactie

Op de vooravond van 30 april, maandag de 29e, kunt u Plácido Domingo zien in zijn debuut in Nabucco. De opera van Verdi is afgelopen week op video vastgelegd in het Royal Opera House in Londen. In verschillende bioscopen in Nederland is de voorstelling te zien.

Domingo in Nabucco (foto: Tristram Kenton / Royal Opera House).

Na Simon Boccanegra neemt Domingo nu de baritonrol van Nabucco op zich. De cast om hem heen bestaat uit onder andere Liudmyla Monastyrska als Abigaille. Vitalij Kowaljow zingt de rol van Zaccaria. Nicola Luisotti dirigeerde het orkest, Daniele Abbado is de regisseur.

Deze productie van Nabucco, gebaseerd op het bijbelse verhaal over koning Nebukadnessar, was eerder dit jaar te zien in de Scala in Milaan. Dat operahuis is co-producent. In Londen zong eerst Leo Nucci de hoofdrol, waarna Plácido Domingo hem de afgelopen weken viermaal van hem over nam.

De opname van afgelopen week wordt, volgens de website van het Royal Opera House op maandag 29 april in bioscopen in onder meer Heerenveen, Reuver en Rotterdam vertoond. Aanvangstijd in de meeste bioscopen is 20.15 uur.

De castsheet met alle informatie over cast en verhaal is te downloaden op de website van het Royal Opera House.

door

1 reactie »

  • Antonio zei:

    Waarom niet in Amsterdam?
    komt het wellicht ook ergens als webstream?

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.