Binnenkort

Maria Fiselier zingt op 5 mei-concert

Het jaarlijkse 5 mei-concert op de Amstel in Amsterdam wordt dit jaar opgeluisterd door Maria Fiselier. De mezzosopraan, winnaar van verschillende prijzen op het laatste Internationaal Vocalisten Concours in Den Bosch, wordt begeleid door de Marinierskapel in muziek uit Carmen.

Maria Fiselier

Het 5 mei-concert is de feestelijke afsluiting van Bevrijdingsdag. Op een drijvend podium op de Amstel treden dan bekende Nederlandse artiesten op. Op eerdere edities zorgden onder andere Annemarie Kremer en Karin Strobos voor een klassiek-vocaal element. Dit jaar zal het nieuwe koningspaar de uitvoering bijwonen en zullen naar verwachting een miljoen kijkers via de tv meekijken.

De Marinierskapel onder leiding van Harmen Cnossen begeleidt het duo Nick & Simon en het Brabant Koor. Het koor zingt onder meer Vedi! Le fosche notturne, uit Il Trovatore van Verdi en fragmenten uit Carmen. Maria Fiselier zingt Les tringles des sistres tintaient uit de opera van Bizet. Volgens de organisatie, het Nationaal Comité 4 en 5 mei, geeft de opera Carmen indringend uiting aan het recht op individuele vrijheid van elk mens.

Maria Fiselier is winnares van vijf prijzen op het recente Internationaal Vocalisten Concours dat in september in Den Bosch werd gehouden. Ze werd onderscheiden met de Prize of the Province of North Brabant, een prijs voor een jong talent onder de 25 jaar en onder meer de Recital Prize van de Vrienden van het Lied en de Junior Jury Prize. De zangeres maakt dit seizoen deel uit van de National Opera Studio in Londen. In oktober verscheen een interview met de zangeres op Place de l’Opera.

Het concert op de Amstel begint op zondag 5 mei om 21.00 u. Het wordt traditiegetrouw afgesloten door alle medewerkenden met het lied We’ll meet again. De NOS zendt het concert uit op Nederland 1.

Vorig artikel

Doris Soffel: “Ich bin noch hungrig”

Volgend artikel

Programma Verbier Festival 2013

De auteur

François van den Anker

François van den Anker

François van den Anker is muziekjournalist. Hij doet verslag van de wereld van opera en lied met interviews, reportages en podcasts.

1 Reactie

 1. 3 mei 2013 at 08:50

  Beste mensen,
  Deze dame is een talent om absoluut in de gaten te houden.
  Bij het IVC gooide ze al hoge ogen en was ze in mijn optiek een waardige winares.
  Ze heeft een aantal ZEER mooie prijzen binnen gehaald toen aldaar.
  Haar liederen vertolkingen waren zeer ontroerend en ik vermoed dat er zeker een opera carriere in haar zal huizen voor de toekomst.
  Laten we geduldig afwachten,en uitkijken naar al het moois dat nog gaat komen.
  Alto Proibita.