Home » Binnenkort, Nieuws

Musici maken playlists op 24classics.com

24 mei 2013 1 reactie

door

De nieuwe website 24classics.com gaat op maandag 27 mei van start. Op de website houden 24 bekende artiesten 24 verschillende playlists met elk 24 tracks bij. De playlists bestrijken vele genres, van filmmuziek tot opera. Miranda van Kralingen beheert de operaplaylist.

Miranda van Kralingen beheert de operaplaylist.

Miranda van Kralingen beheert de operaplaylist.

24classics.com is bedoeld om klassieke muziek te ontdekken op een persoonlijke manier. 24 bekende musici, componisten, dj’s, programmeurs en recensenten stellen er playlists samen, die ze wekelijks zullen updaten. Aan de hand van de lijsten kan de bezoeker van de website van alle mogelijke smaken binnen de klassieke muziek proeven.

“Het is net als de cassettebandjes die mensen vroeger voor elkaar opnamen”, zegt violiste Liza Ferschtman, de curator van de playlist ‘chamber’. “Mijn eigen muzieksmaak is ook enorm beïnvloed door het enthousiasme van anderen.”

De makers van 24classics.com zijn geïnspireerd door de website 22tracks, waar bezoekers pop, jazz en elektronische muziek kunnen beluisteren. Met de nieuwe site willen ze een laagdrempelig online platform creëren.

De playlist ‘opera’ wordt beheerd door Miranda van Kralingen, sopraan en artistiek directeur van Opera Zuid. Er is ook een playlist ‘song’, die wordt beheerd door bariton Henk Neven.

Verder zijn er lijsten met onder meer ‘light symphonic’ (door dirigent Jan Willem de Vriend), ‘piano’ (door Lucas en Arthur Jussen), ‘adventure’ (door componist Micha Hamel) en ‘early’ (door Erik Bosgraaf).

De website gaat op 27 mei online op www.24classics.com.

1 reactie »

  • Jacob Kranendonk zei:

    24classics.com heeft muziek voor heel veel smaken.
    Mijn reactie op deze website is misschien wat laat, maar Trouw besteedde er vandaag uitgebreid aandacht aan.

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.