BinnenkortNieuws

Holland Festival brengt Sunken Garden

Het Holland Festival, dat zaterdag van start gaat, zet vanaf 3 juni zes uitverkochte voorstellingen van Sunken Garden op het toneel van de Stadsschouwburg Amsterdam. Sunken Garden is de nieuwe multimediale opera van Michel van der Aa, op een libretto van David Mitchell.

Still uit de filmbeelden van Sunken Garden.
Still uit de filmbeelden van Sunken Garden.

Sunken Garden ging op 12 april in wereldpremière bij de English National Opera in Londen. De reacties waren wisselend. Veel recensenten hadden hun twijfels, maar uit andere hoeken kwam ook veel bijval.

De multimediale opera gaat over “mystificaties en duistere waarheden, bescherming en manipulatie, het virtuele en reële, de isolatie van het internettijdperk en de menselijke oerdrift om tot elke prijs aan de dood te willen ontspannen”, aldus het Holland Festival.

In het libretto, van de gevierde romanschrijver David Mitchell, worden een keur aan levens en verhalen verbonden. Zo komen er een software-ontwikkelaar, een glamour girl, een neurotische filmmaker en een vrouwelijke mecenas voorbij.

Componist Van der Aa, wiens opera After Life in 2006 het Holland Festival opende, voert zelf de regie en verzorgt de filmbeelden in de voorstelling. De muzikale leiding neemt André de Ridder voor zijn rekening, een jonge Duitse dirigent. Hij leidt het Amsterdams Sinfonietta.

De cast zal deels alleen op video verschijnen en bestaat uit de sopranen Katherine Manely, Claron McFadden en Kate Miller-Heidke en de baritons Roderick Williams en Jonathan McGovern.

Zie voor meer informatie de website van het Holland Festival.

Vorig artikel

Operadagen 2013: Opera in de huiskamer

Volgend artikel

Discografie: Die Meistersinger

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.