BinnenkortBuitenlands nieuwsNieuws

Gratis bij Sonostream.tv: Händels Orlando

Bij Sonostream.tv is vanavond, vrijdag 31 mei, gratis een live-uitzending te volgen van Händels opera Orlando. De productie is van het Theater an der Wien en wordt uitgevoerd door jong talent onder leiding van Rubén Dubrovsky.

Scène uit de productie (foto: Armin Bardel).
Scène uit de productie (foto: Armin Bardel).

Sonostream.tv biedt sinds het najaar van 2012 regelmatig gratis live-uitzendingen van operaproducties uit Wenen aan op zijn website. Zo werden opera’s als Rossini’s La cambiale di matrimonio en Bellini’s La Straniera met Edita Gruberova uitgezonden.

Vanavond komt Händels opera Orlando aan bod, een werk uit 1733 over de held Orlando, die volledig zijn verstand verliest door zijn onbeantwoorde liefde voor Angelica.

Sonostream.tv zendt Orlando uit in een productie van het Theater an der Wien, opgevoerd in de Wiener Kammeroper. Een jong ensemble met onder anderen countertenor Rupert Enticknap als Orlando en sopraan Cigdem Soyarsian als Angelica verzorgt de voorstelling. Het Bach Consort Wien zit in de bak, geleid door Rubén Dubrovsky. Stefania Panighini voert de regie.

De live-uitzending begint om 19.00 uur. Zie voor meer informatie de website van Sonostream.tv.

Vorig artikel

Operadagen 2013: Kleine Katia Kabanova

Volgend artikel

Opera in de media: week 23

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.