BinnenkortNieuws

Blauwbaard komt naar Fort Rijnauwen

Jeugdoperahuis Holland Opera speelt van 21 juni tot en met 13 juli de ‘thrilleropera’ Blauwbaard op Fort Rijnauwen. De opera van Chiel Meijering en Imme Dros was in 2010 te zien bij de opening van de Veerensmederij in Amersfoort en wordt nu herhaald op het fort nabij Utrecht.

Blauwbaard AfficheBlauwbaard is een creatie van componist Chiel Meijering en librettist Imme Dros. De regie komt van de hand van Joke Hoolboom. Met de productie werd in 2010 de nieuwe thuisbasis van Holland Opera, de Veerensmederij in Amersfoort, geopend. Rond Blauwbaard veranderde het gezelschap ook van naam, van Xynix Opera naar Holland Opera.

Holland Opera bracht eerder King Arthur (2009) en The Tempest (2011) op Fort Rijnauwen. De voorstellingen worden gespeeld bij zonsondergang, tegen de natuurrijke omgeving van het fort.

De hoofdrollen worden op Rijnauwen door dezelfde zangers ingevuld als bij de voorstellingenreeks in 2010: Niek Idelenburg zingt Blauwbaard, Leonie van Veen vertolkt Judith en Fenna Ograjensek is Anna. Ook Arnout Lems en Florian Just zijn weer van de partij.

De begeleiding wordt verzorgd door het Carthago Consort en een driekoppige band.

Blauwbaard gaat op 21 juni in première (met een voorpremière op 20 juni) en is tot en met 13 juli te zien. Zie voor meer informatie de website van Holland Opera.

Hieronder de trailer:

Vorig artikel

Programma BBC Proms 2013

Volgend artikel

Operakoor op de bres voor Laurenskerk

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.