Home » Binnenkort, Nieuws

Blauwbaard komt naar Fort Rijnauwen

12 juni 2013

door

Jeugdoperahuis Holland Opera speelt van 21 juni tot en met 13 juli de ‘thrilleropera’ Blauwbaard op Fort Rijnauwen. De opera van Chiel Meijering en Imme Dros was in 2010 te zien bij de opening van de Veerensmederij in Amersfoort en wordt nu herhaald op het fort nabij Utrecht.

Blauwbaard AfficheBlauwbaard is een creatie van componist Chiel Meijering en librettist Imme Dros. De regie komt van de hand van Joke Hoolboom. Met de productie werd in 2010 de nieuwe thuisbasis van Holland Opera, de Veerensmederij in Amersfoort, geopend. Rond Blauwbaard veranderde het gezelschap ook van naam, van Xynix Opera naar Holland Opera.

Holland Opera bracht eerder King Arthur (2009) en The Tempest (2011) op Fort Rijnauwen. De voorstellingen worden gespeeld bij zonsondergang, tegen de natuurrijke omgeving van het fort.

De hoofdrollen worden op Rijnauwen door dezelfde zangers ingevuld als bij de voorstellingenreeks in 2010: Niek Idelenburg zingt Blauwbaard, Leonie van Veen vertolkt Judith en Fenna Ograjensek is Anna. Ook Arnout Lems en Florian Just zijn weer van de partij.

De begeleiding wordt verzorgd door het Carthago Consort en een driekoppige band.

Blauwbaard gaat op 21 juni in première (met een voorpremière op 20 juni) en is tot en met 13 juli te zien. Zie voor meer informatie de website van Holland Opera.

Hieronder de trailer:

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.