BinnenkortNieuws

Magee zingt Vier letzte Lieder bij KCO

Sopraan Emily Magee zingt woensdag 16 en donderdag 17 oktober de Vier letzte Lieder van Richard Strauss bij het Koninklijk Concertgebouworkest onder Daniel Harding. In de spotlights van de twee concerten staan verder Weberns Sechs Stücke für Orchester en Schumanns tweede symfonie.

Emily Magee (foto: Johannes Ifkovits).
Emily Magee (foto: Johannes Ifkovits).

“Een mooier sluitstuk voor een oeuvre is nauwelijks dankbaar.” Dat schrijft het Koninklijk Concertgebouworkest over Strauss’ Vier letzte Lieder. Het liederenkwartet van de beroemde Duitse componist wordt door het al even beroemde orkest op woensdag en donderdag uitgevoerd in de Grote Zaal van het Concertgebouw.

De cyclus, op gedichten van Hermann Hesse en Joseph von Eichendorff, wordt geflankeerd door de tweede symfonie van Schumann en de Sechs Stücke für Orchester van Anton Webern.

Daniel Harding staat voor het orkest. De Amerikaanse sopraan Emily Magee zingt de Strauss-liederen. Magee is sinds haar debuut bij de Lyric Opera van Chicago in 1995 een veelgevraagd soliste. Ze trad op bij prestigieuze operahuizen en festivals als de Bayreuther Festspiele, het Royal Opera House en de Wiener Staatsoper. De laatste jaren houdt ze zich regelmatig bezig met het repertoire van Strauss.

Zie voor meer informatie over de twee concerten en het boeken van kaarten de website van het Concertgebouw.

Vorig artikel

Concertgebouw-serie Tracks bestaat vijf jaar

Volgend artikel

YouTube-portret: Irmgard Seefried

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.