BinnenkortHeadlineNieuws

Concertgebouw-serie Tracks bestaat vijf jaar

De serie Tracks van het Concertgebouw viert dit seizoen zijn vijfjarig bestaan. Om het lustrum te vieren, worden alle Tracks-concerten dit seizoen tweemaal opgevoerd. Eén van de solisten op het programma is bariton Henk Neven.

Henk Neven (foto: Marco Borggreve).
Henk Neven (foto: Marco Borggreve).

Tracks is een serie voor mensen die wel van muziek houden, maar de weg naar de concertzaal nog niet hebben gevonden. In concerten van één uur in de Kleine Zaal delen musici hun passie met het publiek, in woord en klank. Na afloop is de bar geopend en zijn cocktails verkrijgbaar.

Het lustrumseizoen gaat op 30 en 31 oktober van start met een concert van fagottist Bram van Sambeek. Op 27 en 28 november volgt een Tracks met onder andere harpist Gwyneth Wentink en het nieuwe jaar wordt op 29 en 30 januari geopend door Matthew Barley (cello) en Shai Wosner (piano).

De enige vocale editie van Tracks komt dit seizoen van de Nederlandse bariton Henk Neven. Met medewerking van mezzosopraan Marjolein Niels, cellist Jan Bastiaan Neven en pianist Hans Eijsackers en in een regie van Jorinde Keesmaat brengt hij op 26 en 27 februari de vertellingen van Duizend-en-één-nacht. Keesmaat regisseert ook de andere Tracks-concerten, samen met lichtontwerpster Desirée van Gelderen.

De Tracks-serie wordt afgesloten door het Lendvai String Trio, op 26 en 27 maart.

Zie voor meer informatie en het bestellen van kaarten de website van het Concertgebouw.

Vorig artikel

Radio 4 brengt week lang Hart & Ziel Lijst

Volgend artikel

Magee zingt Vier letzte Lieder bij KCO

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.