Home » Binnenkort, Nieuws

Christie dirigeert ‘Le jardin de Rameau’

Amsterdam17 oktober 2013 Geen reacties

William Christie en zijn ensemble Les Arts Florissants brengen op zaterdag 26 oktober een Frans barokprogramma in de NTR ZaterdagMatinee in het Concertgebouw, getiteld ‘Le jardin de Rameau’. Met een groep jonge zangers voert het orkest serieuze en komische scènes van Rameau, Gluck en anderen op.

William Christie (foto: Denis Rouvre).

William Christie (foto: Denis Rouvre).

De ZaterdagMatinee vat het programma samen als een aantal “serieuze en komische bladzijden uit Franse barokopera’s”. Centraal staat daarbij Jean-Philippe Rameau, met fragmenten uit onder meer La Guirlande, Les Indes Galantes en Les Paladins. Verder klinken Montéclair, Dauvergne, Grandval, Gluck en Campra.

Te horen zijn scènes uit onder meer een bijbels vader-en-dochterdrama en de Griekse mythologie, maar ook een grappige klucht van Gluck over dronkenlappen en dikzakken (L’Ivrogne corrigé).

De fragmenten worden in scène gebracht door Sophie Daneman en Paul Agnew en uitgevoerd door “een keur van jonge vocalisten, die William Christie zelf coachte in de Franse kweekvijver voor authentieke zangers Le Jardin dex Voix”, aldus de Matinee. Daaronder sopraan Daniela Skorka, mezzo’s Emilie Renard en Benedetta Mazzucato, tenor Zachary Wilder, bariton Victor Sicard en bas Cyril Costan.

De NTR ZaterdagMatinee begint om 14.15 uur en wordt ook live uitgezonden op Radio 4.

Zie voor meer informatie en het boeken van kaarten de website van het Concertgebouw.

door

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.