BinnenkortBuitenlandNieuws

Vlaamse Opera brengt semiscenische Tosca

Onder muzikale leiding van Maurizio Barbacini en in een semi-enscenering van Frans Willem de Haas brengt de Vlaamse Opera vanaf 5 november Puccini’s klassieker Tosca. “Voer voor liefhebbers van passioneel muziekdrama”, zo belooft het operahuis.

Promotiebeeld van Tosca.
Promotiebeeld van Tosca.

Tosca is één van de bekendste opera’s aller tijden. In het werk belandt prima donna Floria Tosca in een dodelijke driehoeksrelatie tussen haar, kunstenaar Cavaradossi en de meedogenloze politiechef Scarpia. Een “fatale cocktail van liefde, passie en jaloezie”, aldus de Vlaamse Opera.

Frans Willem de Haas, jarenlang de rechterhand van de bekende regisseur Robert Carsen, brengt de opera in een semiscenische setting. Daarbij legt hij de nadruk op de interactie tussen de hoofdrolspelers en de muzikale uitvoering.

Maestro Maurizio Barbacini leidt het koor en orkest van de Vlaamse Opera en een cast met namen als Susanna Branchini (eerder Elisabeth in Don Carlos en Aida bij de Vlaamse Opera), Olga Romanko, Misha Didyk, Najmiddin Mavlyanov, Valery Alexeev en Gregg Baker, die met z’n zessen de drie hoofdrollen dubbel bezetten.

Tosca is van 5 tot en met 13 november acht keer te zien in Antwerpen en daarna van 20 tot en met 26 november vijf keer in Gent. Zie voor meer informatie de website van de Vlaamse Opera.

Hieronder de trailer van de productie:

Vorig artikel

DiDonato: 'Opera vraagt enorme toewijding'

Volgend artikel

Holten brengt Onjegin met dubbelgangers

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.