BinnenkortBuitenlands nieuwsNieuws

Luikse opera speelt Roméo et Juliette

De Opéra Royal de Wallonie zet vanaf 17 november Gounods populaire opera Roméo et Juliette op zijn toneel in Luik. Patrick Davin dirigeert en Arnaud Bernard verzorgt de enscenering.

Annick Massis zingt Juliette (foto: Gianni Ugolini).
Annick Massis zingt Juliette (foto: Gianni Ugolini).

Roméo et Juliette is de bekendste operabewerking van Shakespeares tragische Romeo en Julia. Het ging in 1867 in wereldpremière in het Parijse Théâtre Lyrique en werd een paar jaar later opgenomen in het repertoire van de Opéra-Comique, waar het in 14 jaar bijna 400 keer werd opgevoerd.

De opera was nog in hetzelfde jaar als de wereldpremière te zien in Londen en New York en die internationale faam heeft het eigenlijk altijd behouden. Want nog altijd is het een zeer geliefd werk bij operahuizen.

De Opéra Royal de Wallonie in Luik brengt het werk in een enscenering van Arnaud Bernard, een Franse regisseur die de afgelopen jaren producties in onder meer Verona, St. Petersburg, Rome en Athene maakte. Zijn creatie in Luik is een coproductie met de Opéra de Marseille en de Opéra de Lausanne.

Bernard vormt een team met dirigent Patrick David, de muzikaal en artistiek directeur van het operahuis van Mulhouse. Hij staat voor het orkest en koor van de Opéra Royal.

De 53-jarige sopraan Annick Massis zingt de rol van Juliette. Roméo wordt vertolkt door Aquiles Machado, een Venezolaanse tenor die de afgelopen seizoenen diverse grote Verdi-rollen zong.

Marie-Laure Coenjaerts zingt Stephano en Patrick Bolleire is Frère Laurent. Xavier Rouillon vertolkt Tybalt en Pierre Doyen is Mercutio.

Roméo et Juliette gaat op 17 november in première en is daarna nog tot en met 26 november te zien. Zie voor meer informatie de website van de Opéra Royal de Wallonie.

Vorig artikel

Bartoli met Weens programma in A'dam

Volgend artikel

Podcast: Hollands Diep brengt Klaagliedjes

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.